Bedrogozva, kristállyal teli autóval menekült a kecskeméti zsaruk elől

2023. 07. 07., 08:54
A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kecskemét lakott területén dizájner droggal teli autóval, kábítószertől bódultan menekült a rendőrök elől.

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi – az ügy vádlottja – tavaly augusztus végén nagy mennyiségű „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyagot szerzett meg azért, hogy értékesítse. Nemcsak kereskedett a dizájner droggal, de kábítószernek számító ecstasyt és marihuánát maga is fogyasztott, mielőtt tavaly augusztus 29-én délelőtt autóba ült. A jármű tele volt fehér színű csillámos porral, a porciózáshoz használt alufóliával és digitális mérleggel, amikor a bódult sofőrt Kecskemét lakott területén az egyenruhások meg akarták állítani. Ő azonban a jelzés ellenére továbbhajtott, végül csak üldözést követően, több utcával távolabb fogták el. A kecskeméti nyomozók az autóban talált jelentős mennyiségű dizájner drogot és a kereskedéssel összefüggő eszközöket lefoglalták.

Az ügyészség a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett pénzbüntetés kiszabását, továbbá közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza. A hasonló bűncselekmények miatt korábban már többször büntetett férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.