Bemutató órák a Corvin Mátyás Általános Iskolában

2023. 10. 18., 12:13
Bemutató órákat szervezett a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. A nyílt napokon az érdeklődők megismerhették a kéttannyelvű oktatást, valamint kötetlen beszélgetésen minden kérdésükre válaszokat kaphattak. A program célja, hogy minden érdeklődő leendő első osztályos gyermek a szülőkkel együtt megismerhesse az iskola működését és a tanárokat.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 10 képet tartalmaz

Kedden és szerdán bemutató órákat tartottak a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. A nyílt napok keretében a leendő elsősök és szüleik megismerkedhettek az intézménnyel és annak oktatóival is.

– Elsősorban a leendő elsős szülőket várjuk, és bemutató órákat tartunk. Minden olyan kollégánk, aki terveink szerint jövőre első osztályban fog tanítani megmutatja, hogy most 4. évfolyamon, hogyan dolgozik együtt a gyerekekkel. Itt a szülőknek lehetőségük van arra, hogy megtekintsék, hova jutottak közös munka során, négy év alatt, illetve azt is megnézhetik, milyen a tanár-diák kapcsolat, milyen egy órának a hangulata - mondta dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

A szülőknek ez remek alkalom, mivel így láthatják, hogyan is működik az iskola és milyenek a tanórák. A legérdekesebb mindenki számára a kéttannyelvű oktatás volt, mint például az angol környezetismeret óra. Ezen kívül angol kommunikáció, matematika, magyar, valamint informatika órát nézhettek meg az érdeklődők. Az intézményben három ütemben tanítják az angol nyelvet. Az angol-magyar kéttannyelvű képzés a legintenzívebb, itt a gyerekek heti 5 órát kapnak angolul. Évről évre nagy számban érkeznek ilyenkor az intézménybe, hogy megnézhessék az oktatást, majd beírassák csemetéjüket.

– 93 tanulót tudunk egy évfolyamba befogadni az épület adottságai miatt. Tavaly 92, előtte 91, azelőtt pedig 93 jelentkező volt, tehát bele szoktunk éppen férni a maximális keretünkbe - emelte ki az igazgató.

A nyílt napokon minden alkalommal lehetőséget biztosítanak a szülőknek, hogy kérdéseiket is feltehessék. Kedden dr. Lóczi László, az intézmény vezetője, szerdán pedig Pászti András igazgató helyettes válaszolt az órák végén a felmerülő kérdésekre.