Bemutató órák a Corvin Mátyás Általános Iskolában

2023. 02. 14., 15:28
A leendő elsősöknek és szüleiknek tartottak bemutató órákat ma (kedden) a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. Az esemény apropóját az adta, hogy a 2023/24-es tanévre április végén lehet beíratni a tankötelessé váló gyermekeket, és ebben az időszakban van lehetőség arra, hogy a család megismerkedjen az intézményekkel. Kecskeméten is több helyen szerveznek nyílt napokat ebben az időszakban.
A galéria 6 képet tartalmaz

Közeleg a tanköteles korú gyerekek iskolai beiratkozásának határideje, a szülőknek április 20-21-ig van lehetőségük eldönteni, hol kezdi meg a 2023/24-es tanévét a gyermekük. A döntést segítik az iskolai nyílt napok, bemutató órák.

A mai és a holnapi napon is bemutató órákra várják a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában a szülőket és a leendő elsősöket, akik betekintést nyerhetnek az iskola légkörébe, a tanórák menetébe, megismerhetik a leendő tanítókat és azt is megláthatják, hogy 4 év alatt hova jutottak a pedagógusra bízott osztályok. A Corvin Mátyás Általános Iskola kétannyelvű programja miatt is az egyik legépszerűbb intézmény Kecskeméten.

– Három osztályt tudunk indítani minden évben, ahhoz képest, hogy kétosztálynyi gyerekünk sincs a körzetben. Ez azt jelenti, hogy nem csak a körzeten belül, hanem a körzeten kívül is vonzereje van az iskolának
— mondta dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

A szülőknek ilyenkor lehetőségük van arra, hogy körbejárják a lehetőségeket, és tájékozódjanak, milyen osztályok indulnak egyes intézményekben. Ma angol természetismeret, majd magyar nyelvtan, ezt követően pedig matematika órán vettek részt az érdeklődők.

- Nagyon fontos a tanár szerepe. Több iskolában jártunk már, nagyon fontos, hogy megismerjük a bemutató órákat, itt van lehetőség arra, hogy megnézzük a módszert, az osztályt, magát az iskolát, és képet kapjunk a teljes oktatási rendszerről - nyilatkozta Pászti László, aki gyermekével érkezett a nyílt napra.