Betlehemi kiállítás nyílt a Zrínyiben

2023. 12. 04., 15:43
Ünnepi díszbe borult a Zrínyi Ilona Iskola, a karácsonyfa mellett ötvenegy, a diákok által készített betlehem is segít megteremteni az adventi hangulatot az intézmény előterében. Emellett a szervezők a jótékonyságról sem feledkeztek meg.
A galéria 31 képet tartalmaz

Ma (hétfőn) délután nyílt meg a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola előterében az intézmény az elmúlt tíz évben már hagyománnyá vált betlehemi kiállítása. Az iskola tanulói által készített szebbnél szebb betlehemeket állítják ki, ezzel is fokozva a hangulatot az év végi ünnepi időszakban.

A tárlatot – amelyre Jánosi István önkormányzati képviselő is ellátogatott - Tóth Lászlóné intézményvezető nyitotta meg a diákok segítségével, akik ügyesen válaszolgattak az adventtel kapcsolatos összes kérdésre, ezután pedig egyikük, a nyolcadikos Bíró Bálint meg is gyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

Nem kizárólag a karácsonyi várakozásról szólt azonban az összejövetel. Amint azt az igazgatónő is kiemelte, az advent többek között az adományozás időszaka is, ennek szellemében pedig az iskola többek között ezzel a kiállítással is igyekszik adományokat gyűjteni, és a befolyt összegből támogatni egy nyugdíjazott kollégájuk unokájának életmentő veseműtétjét.

A 13 éves Gergő többszörös születési rendellenességgel született. A koronavírus pedig rontott az állapotán. Jelenleg egy életmentő veseműtétre vár, melyet Linzben vállaltak el az orvosok. A beavatkozásra áprilisban kerül sor, és több tízmillió forintba kerül.

Az alkalmat a „Kiskarácsony, nagykarácsony” közös eléneklése zárta, a gyerekek számára viszont csak ezután érkezett el a tetőpont, hiszen minden kiállítási tárgyat készítő diákot egy-egy nagy tábla csokival jutalmaztak, ami nem meglepő módon kitörően lelkes fogadtatásra talált.

Kanyó Gábor