BIOBARIK a környezet védelmében

2024. 02. 22., 17:05
A ruhaipar, a ruhagyártás környezetszennyező hatásairól és az ésszerű vásárlás lehetőségeiről tartott előadást társainak a KSZC Kollégium Nyíri út 32. számú telephelyén a BIOBARIK nevű háromfős csapat.

A BIOBARIK egy országos környezetvédelmi verseny második fordulója készülve egy kérdőíves felméréssel, egy tájékoztató előadással és egy kollégiumi turkálós, ruhaböngészős délután szervezésével azon igyekeznek, hogy a tizenévesek korosztálya tudatosabb fogyasztóként tudjon ellenállni a reklámok manipuláló hatásának. Az elhivatott kis csapat célja, hogy társaik hiteles képet kapjanak a környezetszennyezésről, a globális felmelegedésről, és tenni tudjanak az élhető környezet megmentéséért.

Ennek jegyében jövő hétfőn ruhaböngészdét tartanak a KSZC kollégiuma Nyíri út 73. számú telephelyén, a Szent-Györgyi Albert Technikum kollégiumában. Ezzel a koli-turival hagyományt szeretnének teremteni a diákotthon falai között, terveik szerint legalább évi két hasonló eseményt szerveznek majd. A rendezvény célja, hogy a tizenéves korosztály - mely a legtöbb kereskedelmi reklám célpontja - tudatosabb fogyasztóvá váljék, és egyre kevésbé hagyja magát manipulálni és felesleges ruhavásárlásra, ruharendelésekre rávenni.