Boronkay Péter érzékenyít a kecskeméti iskolákban a Magyar Parasport Napján

2024. 02. 22., 15:18
Február 22-e a Magyar Parasport Napja. Ez alkalomból Boronkay Péter a Magyar Triatlon Szövetség szövetségi kapitánya, paralimpikon érzékenyítő-sportágbemutató előadást tartott ma (csütörtökön) reggel a Corvin Mátyás Általános Iskolában az 5. és 6. osztályosoknak.
A galéria 29 képet tartalmaz

Körbe járt Boronkay Péter műkeze a Corvin Mátyás Általános Iskola fiataljai körében. A parasportoló a magyar parasport napja alkalmából érkezett az iskolába, és megannyi érdekességet tartogatott az 5. és 6. osztályosok számára.

Már a hatodik éve járok ezen a napon iskolákba kicsit érzékenyíteni, bemutatni a magyar parasportot, sportágamat, a paratriatlont és  paralimpikonokat. Mindig nagy érdeklődés az előadást
— árulta el Boronkay Péter, paralimpikon, a Magyar Triatlon Szövetség szövetségi kapitánya.

Boronkay Péter több szállal kapcsolódik a Corvin Mátyás Általános Iskolához, az első három osztályt itt végezte, hosszú ideig a Hunyadivárosban is élt.

– Nagyon fontos, hogy átéljék a gyerekek azoknak a sorsát, akik születésüknél vagy sorsuknál fogva valamilyen fizikai vagy egyéb hátrányt szenvednek, lássák, hogy mennyivel többet kell tenniük nekik azért, hogy egy átlag életet éljenek, hogy értékes tagjai legyenek a társadalomnak - mondta a rendezvény küldetéséről dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

Az iskolában azért is hasznos az ilyen jellegű esemény, mivel az intézménynek van mozgáskorlátozott tanulója, így a mai rendezvény neki is tanulságos volt. Boronkay Péter holnap délelőtt ugyanilyen érzékenyítő előadást tart majd először a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, majd az Aranytulipán Óvoda Klapka utcai óvodájában.