Botlott a szezonnyitón a KNKSE

2023. 09. 10., 19:56
A kecskeméti női kézilabdázók a Szászberek Sportcsarnokban, az ENUSE otthonában léptek pályára az NB II G-csoportjának nyitófordulójában. A végeredmény 47-30 lett a hazaiak javára.

Rögtön a kezdésnél kicsit beragadt a hírös városi csapat, a házigazda Tutti és Bűcs góljaival nyitott, majd Kaposvári is eredményes volt. Néhány rossz támadás után megszülettek a szezon első kecskeméti góljai is, Moharos és Jámbor-Herceg találtak a kapuba. Az ENUSE 3-2-nél időt is kért, amit 5-1-es futás követett, a 10. percben kétszer annyi gólja volt Heller Milán csapatának, mint a KNKSE-nek, 8-4. A vendégeknél Varga, Moharos és Megyesi is gólt szerzett, de védekezésben sok hibával játszottak a kecskemétiek, ennek köszönhetően rengeteg találata volt a hazaiaknak. A félidő felénél 14-8 volt az állás. A záró tíz percet ismét megnyomta az ENUSE, amely a meccs végeredményét is nagyban befolyásolta. Ebben a periódusban minden támadásukból betaláltak a hazaiak, tíz minutum alatt tíz góljuk lett, és a félidőben kétszámjegyű különbséggel, 26-15-re vezettek.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan két ENUSE-találattal indult, Kaposvári és Sziráki volt eredményes. A Kecskemétnél Moharos és Palotás talált be, ám a 39. percben már 15 gólos fórja volt a tápiószelei alakulatnak. A két pont sorsa értelemszerűen ekkor már nem volt kérdéses. A 48. perc azért még tartogatott izgalmakat, ugyanis a hazaiaknál Anda, a vendégeknél Palotás kapott piros lapot. A végeredmény 47-30 lett.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: – Beigazolódott a papírforma, és a bajnoki címre pályázó hazaiak megérdemelten nyertek. Nekünk nem ők a közvetlen riválisaink, de azért szembetűnő volt, hogy sok volt a technikai hibánk, ami a vereségünket okozta. A következő két fordulóban két nagyon fontos hazai mérkőzés vár ránk, ahol kevesebb hibával reális lehet majd a pontszerzés.

ENUSE – Kecskeméti NKSE 47–30 (26–15)

Női kézilabda NB II. G-csoport, 1. forduló
2023. szeptember 10. vasárnap, 16:00
Szászberek Sportcsarnok
Vezette: Gyimesi, Kékesi

A KNKSE gólszerzői: Moharos 8, Jámbor-Herceg 5 (1), Megyesi 5, Palotás 3 (1), Vuletity 3, Varga 2, Kollár 1, Kovács E. 1, Czár 1, Árvai 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 6/6, ill. 3/2