Bőven akadt dolga a katasztrófavédelemnek az elmúlt napokban

2023. 06. 18., 08:06
Az elmúlt napokban a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön délelőtt az 52-es főúton, Kecskemét belterületi szakaszán, az Izsáki úton. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Tiszakécskén, egy közintézmény alagsori helyiségében csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze csütörtökön délelőtt. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a vizet szivattyú segítségével eltávolították.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött csütörtökön délután Mélykúton, a Széchenyi utcában. A jánoshalmi önkormányzati és a mélykúti önkéntes tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek és az áramszolgáltató szakembereinek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Összeütközött két személyautó csütörtökön délután a 6-os főúton, Dunaföldvár térségében. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Egy harminckét négyzetméteres használaton kívüli melléképület égett Solton, a Madách Imre utcában, csütörtökön kora este. A solti hivatásos és önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz a lakóépületre nem terjedt át. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy lakatlan épület mellett öt négyzetméteren szemét égett csütörtökön éjjel Kecskeméten, a Zsinór utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét nagy méretű megdőlt fa eltávolításához.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság