Bőven akadt munkájuk a tűzoltóknak az ünnepek alatt

2023. 01. 05., 16:09
44 tűzesethez és 39 műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskun vármegyében december 24-e és január 1-je között. Karácsonyfatűz nem történt, azonban a tűzijátékozásnak volt következménye.
A kép illusztráció!

December 24-e és január 1-je között 44 tűzesethez és 39 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Bács-Kiskun vármegyében. December 24-e és 26-a között 5 esetben lángokat kellett oltaniuk, 14 alkalommal pedig műszaki mentésben segédkeztek a katasztrófavédők. Kecskeméten karácsonykor 1 tűzeset és 3 káresemény történt.

- 24-én szénmonoxid mérgezés gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat Bajára, ahol egy családi házban többen rosszullétre panaszkodtak. Kimutatták a mérgezőgáz jelenlétét a levegőben, a mentők 3 embert szállítottak a kórházba. 24-én 9 óra után nem sokkal érkezett a bejelentés, hogy közlekedési baleset történt Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán. Itt 3 személyautó ütközött és hárman megsérültek
- hangsúlyozta Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

25-én egy nagyobb tűzeset történt Nemesnádudvaron, ahol egy 100 négyzetméteres, kétszintes ház gyulladt ki, de senki sem sérült meg. Karácsonyfa tűzeset nem történt a megyében. 28-án azonban Kecskemét közelében egy tragikus balesethez riasztották a tűzoltókat.

ˇA szóvivő továbbá elmondta: „Egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze az 5-ös főút Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszán. Ennél a balesetnél 3 ember megsérült, egy ember a helyszínen életét vesztette. 29-én Kiskunhalasra vonultak a tűzoltók, itt is rosszullétre panaszkodtak. Egy sorházi lakáshoz mentek a kollégák, ahol kimutatták a mérgezőgáz jelenlétét a levegőben. Erről a helyszínről 4 embert szállítottak kórházba a mentők.”

December 30-án 3 tűzeset és 5 műszaki mentés, 31-én 2 tűzeset és 5 műszaki mentés történt a vármegyében, Kecskeméten 1 tűzeset és 3 műszaki mentés.

-Szilveszteri tűzesetnek mondható, de 30-ról 31-re virradóra, hajnali 2 óra után nem sokkal érkezett hozzánk a bejelentés, hogy Kecskeméten, a Műkerti sétányon, egy bontásban lévő autó kigyulladt. Itt feltételezhető volt, hogy tűzijáték okozta ezt a tüzet, hiszen tűzijáték darabok voltak a kigyulladt jármű környezetében. Kollégáim gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át semmi másra, személyi sérülés nem történt a helyszínen - tette hozzá a szóvivő.

Január 1-jén, déli 12 óra után érkezett az első bejelentés 2023-ban, Kaskantyúról, ahol egy kiskutya egy földalatti tartályba esett. Pirotechnikai esethez nem kellett vonulniuk a tűzoltóknak.