Címke: tűzoltóság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5304 találat
2023.12.24

Így kerülhetjük el, hogy a tűzoltókkal töltsük a karácsonyt

Télen naponta átlagosan harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, ez karácsonykor akár a negyvenet is eléri. Szenteste és karácsony mindkét napján ugyanúgy, mint az évben bármikor csaknem kétezer tűzoltó van szolgálatban mintegy ötszáz járművel. Azonban nem elég az, ha csak a tűzoltók gondoskodnak a biztonságos ünneplésről, mindenkinek körültekintőnek kell lennie. Aki az alábbi tanácsokat megfogadja, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássa a tűzoltókat az ünnepek alatt.
2023.12.19

Új gépjárműfecskendők és drónszállító terepjáró érkezett Bács-Kiskunba

Két új komplex tűzoltógépjármű-fecskendővel és egy terepjáróval bővült a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkja. Az egyik gépjárműfecskendő a kecskeméti, a másik a kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, míg a Volkswagen Amarok terepjáró a katasztrófavédelmi igazgatóságon teljesít majd szolgálatot.
2023.07.03

Ötezer négyzetméteren égett a hulladék a kisfái szeméttelepen

Hulladék égett körülbelül ötezer négyzetméteren a kisfái szeméttelep területén vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a ceglédi és a szolnoki hivatásos tűzoltók hat vízsugárral és egy vízágyúval dolgoztak a lángok megfékezésén, a munkálatokat több erőgép is segítette - közölte hétfő reggeli közleményében a katasztrófavédelem.
2023.06.22

Több mint 1200 riasztás érkezett a tűzoltósághoz az elmúlt évben

Nem volt könnyű dolga tűzoltóinknak az elmúlt évben. Többek között ez is kiderült a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2022. évi beszámolójából. Míg a tűzesetek száma 8 százalékkal, addig a műszaki mentések száma 27 százalékkal nőtt 2021-hez képest. Szőke Kálmán tűzoltóparancsnok beszámolóját elismerően fogadta a testület, de számos kérdéssel fordultak hozzá a képviselők.