Buszokkal, vonatokkal, autókkal indultak el hajnalban a kecskemétiek Ferenc pápa szentmiséjére

2023. 04. 30., 09:29
Mintegy kétszáz kecskeméti és környékbeli indult útnak ma hajnali 5 és 6 óra között Budapestre, a Ferenc pápa által celebrált misére. A hívők biztosra mentek: esernyővel, pokróccal, kisszékekkel a kezükben érkeztek meg a Piarista Gimnázium elé, ahonnan buszok szállították őket a fővárosba.

Nem csupán a helyi plébániák tagjai vesznek részt Ferenc pápa mai szentmisén, hanem olyan katolikus közösségek hívei is, mint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja. Így mintegy félezer katolikus fogja végig nézni ma (vasárnap) délelőtt a szentmisét a Kossuth téren.

A Kecskeméti Médiacentrum stábja is ott volt az egyik csoport ma hajnali indulásánál, ahol több hívő is azt mondta, hogy egy olyan biztatást várnak a Szentatyától, amely segíti őket abban, hogy megtalálják a jót és egy szebb világban tudjanak élni. Dr. Finta József plébános például úgy fogalmazott, hogy a pápa Istennek a jelenlétére hívja fel a figyelmet egy olyan korban, amikor könnyű elfordítani róla a tekintetünket.

Kecskeméten ma több plébánián is elmaradnak a misék, Nagytemplomban például a 4 helyett 2 misét tartanak meg az itthon maradt hívek számára.