Címke: Ferenc pápa
Keresés
Dátum választó
Rendezés
24 találat
2023.05.03

Kecskeméti élmények a pápalátogatáson

Több száz kecskeméti hívő - diákok és felnőttek - vettek részt Ferenc pápa látogatásának budapesti programjain, köztük a fiatalokkal való szombati találkozón és a vasárnapi Kossuth téri szentmisén. A KTV Kiemelő című műsorának tegnap esti adásában Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő, Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetője és kollégánk, a Kossuth téri misén önkénesként segítő Farkas Diana osztotta meg élményeit.
2023.04.29

Könyvajánló – Kegyelem és bűn szőttese – Ferenc pápa az élet kérdéseiről

„(…)Budapestre, Magyarországra utazom, a nemzetközi eucharisztikus kongresszusra való 2021-es utazásom kiegészítéseként. Ez alkalom lesz arra, hogy újra magamhoz öleljek egy számomra oly kedves egyházat és népet” – nyilatkozta Ferenc pápa április 23-án beszédében. Ritka alkalom, hogy egy pápa második alkalommal is ellátogat egy országba, megszentelő és kitüntető cselekedet egyszerre, mely felemel és erőt ad, megerősíti a keresztény nemzetet ezekben a válságos időkben. Fontos hozzátenni, hogy a Szentatya nem csak a katolikus hívekhez, hanem az egész magyar néphez intézi látogatását. Jelen könyvajánló azt a célt szolgálja, hogy az esemény apropóján egy magyar szerző válogatásában kicsit közelebb kerülhessünk méltatlanul sokat támadott pápánk lelkületéhez.
2023.04.28

Görbe László piarista plébánossal beszélgettünk Ferenc pápa látogatásáról

Görbe László piarista plébános volt vendégünk a KTV stúdiójában péntek este. A beszélgetés témája természetesen Ferenc pápa látogatása, mindenekelőtt a vasárnapi Kossuth téri szentmise volt. Görbe atya azt tanácsolta: előítéletek nélkül hallgassuk meg és fogadjuk be a pápa üzenetét. A stúdióbeszélgetésből számos praktikus tudnivaló is kiderül a vasárnapi budapesti pápai misével kapcsolatban.
2023.04.27

Finta József plébános atya a pápalátogatás jelentőségéről

Dr. Finta József plébános atyával, érseki helynökkel beszélgettünk a közelgő pápalátogatás előtti készületről, az esemény jelentőségéről és üzenetéről a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának legutóbbi, szerdai adásában. Finta József elmondta: Kecskemétről több száz ember, diákok és felnőtt hívek egyaránt részt vesznek a hétvégi budapesti eseményeken, melyekre buszokkal, csoportokba szerveződve érkeznek majd a hírös városból. A pápalátogatás megerősítheti a hívekben a katolikus egyház egységének tudatát, és erőt adhat nekik a nehézségekkel terhelt hétköznapok pozitív megélésében - hangsúlyozta a Főplébánia vezetője.
2023.04.25

Kecskemétiek a pápalátogatást szervező csapatban

A pápai látogatás előkészítésében is komoly szerepet vállalnak a kecskemétiek és több pápai programon is jelen lesznek a hírös városból érkező hívek. Hatházi Róbert atya a Szent Család Plébánia vezető lelkipásztora is kiemelkedő szerepet kapott a szervezésben, így az ő irányításával látják el az apostoli út során a sekrestyei szolgálatot.
2023.04.24

Minden, amit a pápalátogatásról tudni kell – Hatházi Róbert atya beszélt a szervezési feladatokról

Ki állítja össze a pápalátogatás programját? Hogyan dől el, melyek lesznek azok a helyszínek, ahova a Szentatya ellátogat? És mi lesz más Ferenc pápa legutóbbi magyarországi útjához képest? Többek között ezekről mesélt Hatházi Róbert atya, a kecskeméti Szentcsalád Plébánia plébániavezető lelkipásztora, a pápalátogatás egyik szervezője a 777blog.hu-nak
2023.04.22

Pápalátogatás - MÁV: ingyen utazhatnak a zarándokok a fővárosba

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.
2023.04.16

Ingyenes utazás a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV járatain a pápalátogatáshoz kapcsolódó eseményekre

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba, az április 29-én a Papp László Sportarénában sorra kerülő rendezvényre, valamint 2023. április 30-án, az Őszentsége Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatásra kerülő szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.