Címke: adó
Keresés
Dátum választó
Rendezés
75 találat
2024.03.22

Adószakmai napot tartottak a kamarában az átalányadózó egyéni vállalkozók számára

Az átalányadózó egyéni vállalkozók szja-, járulék- és szocho-kötelezettsége 2024-ben cím tartottak szakmai napot csütörtökön délután a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A rendezvényen, amely online is követhető volt, Horváthné Huszka Bernadett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tájékoztatási Igazgatósága Dél-alföldi Tájékoztatási Osztályának szakértője nyújtott tájékoztatást az érdeklődők számára. Kitért többek között a göngyölítési módszerre, a kieső idők miatti arányosításra, és kiderült az is, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe az átalányadózó egyéni vállalkozók.
2024.01.12

Elérhetők a friss szja-bevallási információk a NAV megújult webes felületén

A 2023-ra vonatkozó bevallások tervezetét idén is elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, de akik ennek ellenére maguk készítik el a dokumentumot, már hozzáférhetnek a korábbinál logikusabb és a kitöltést segítő új funkciókkal kibővített 23SZJA bevallás webes kitöltő programhoz. Az szja-bevallási és befizetési határidő egységes, valamennyi adózó számára 2024. május 21.
2023.06.28

Érkeznek az adószámla-értesítők

Folyamatosan érkeznek a gazdálkodók számára az elektronikus értesítések az adószámla egyenlegről. Ezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal június közepétől küldi, a legfontosabb információ pedig az az értesítésben: kell-e fizetnie, igényelhet-e vissza, illetve 2022-re keletkezett-e pótléka.