Címke: beruházás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2304 találat
2024.05.03

Új korszak vette kezdetét a kecskeméti városüzemeltetésben

2019-ben indult el az a fejlesztési sorozat, melynek végeredménye, hogy teljes mértékben megújult a Kecskeméti Városüzemeltetés gépparkja. Összességében több mint bruttó 2,5 milliárd forint értékben érkeztek a gépek mind a zöldfelület-fenntartás, a köztisztaság, az illegális hulladék kezelés, mind pedig az útkarbantartás területeire. Az új eszközöket ma (pénteken) mutatták be a sajtónak.
2024.05.03

Új korszak kezdődött a kecskeméti városüzemeltetésben

2019-ben indult el az a fejlesztési sorozat, melynek végeredménye, hogy teljes mértékben megújult a Kecskeméti Városüzemeltetés gépparkja. Összességében több mint bruttó 2,5 milliárd forint értékben érkeztek a gépek mind a zöldfelület-fenntartás, a köztisztaság, az illegális hulladék kezelés, mind pedig az útkarbantartás területeire. Az új eszközöket ma (pénteken) mutatták be a sajtónak.
2024.03.22

Újabb német beruházás érkezik Kecskemétre

A Schedl német autóipari vállalat 40 milliárd forintos beruházása nyomán 160 új munkahely jön létre Debrecenben és Kecskeméten – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Budapesten. A sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kiemelte: a beruházás újabb családoknak nyújt biztos megélhetést, Kecskemét stratégiai víziójában pedig továbbra is az ember, nem pedig a mesterséges intelligencia áll.
2024.01.24

Kétszázötven munkahelyet teremt Kecskeméten a német ZF új autóipari üzeme

Kétszázötven munkahelyet teremt Kecskeméten a német ZF technológiai cégcsoporthoz tartozó ZF Chassis Modules Hungary Kft. új autóipari üzeme, mely a Déli Iparterületen idén ősszel kezdheti meg tevékenységét. A beruházást bejelentő szerdai kecskeméti sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester üdvözölte az újabb betelepülő iparcéget, biztosítva őket a város támogatásáról az infrastruktúra, az oktatás és az engedélyeztetés terén.
2023.12.16

Elkészült a bekötőút - Mostantól Hetényegyházáról is felhajthatunk az M5-ös autópályára

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.5-16 kódszámú „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívásra benyújtott támogatási kérelme 1,937 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Hetényegyháza bekötése az M5 autópályába” című projekt megvalósítására. A támogatás mértéke 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
2023.12.16

Befejeződött a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című pályázata a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című felhívásra 244,25 millió Ft összegű európai uniós támogatást nyert. A támogatás mértéke 95%. A projekt a Vidékfejlesztési Program támogatásával valósult meg.
2023.12.15

Kecskemétre érkezik a ZF - 24 milliárdos beruházást valósít meg hazánkban a német autóipari beszállító

A ZF német autóipari beszállító 24 milliárd forintos beruházással több mint 300 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten és Debrecenben. Ezt pénteken délelőtt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az eseményen a Kecskeméti Médiacentrumnak elmondta, Kecskemét versenyképessége még mindig erős, a város 10 éve az aranykorát éli.
2023.11.22

Májustól átfogó felújításon esik át a Széktói Stadion pályája

Jövő év májusától, az NB I-es szezon végeztével új pályatestet kap a Széktói Stadion. A mintegy 700 millió forintos beruházást Kecskemét város önkormányzata és a tao-felajánlások révén kecskeméti cégek is jelentősen támogatják. A pályatest cseréje után a városi oldali lelátó, majd a főépület felújítása, bővítése következhet hosszabb távon – hangzott el a KTE szerda délutáni sajtótájékoztatóján.
2023.10.11

Átadták az ABRAZIV Kft. közel 1 milliárdos beruházását

Közel 1 milliárd forintból valósult meg az ABRAZIV Kft. nagyszabású beruházása, amelyet szerdán délelőtt adtak át a cég telephelyén, a Déli Iparterületen, a Paul Lechler utcában. A fejlesztés során elkészült két 860 m2-es üzemcsarnok, egy 50 kW-os napelempark, valamint a végéhez közelednek egy nagy teljesítményű őrlőmű kifejlesztésének. A beruházást az állam mintegy 330 millió forinttal támogatta a Magyar Multi Programon keresztül.
2023.10.09

Százmilliós fejlesztés Ballószögön

Összesen 153 millió forintból fejlesztett az acélszerkezet gyártással foglalkozó Four4fly Kft. Ballószögön. A sikeres GINOP pályázaton belül napelemes rendszert telepítettek és új eszközöket szereztek be, illetve a munkavállalók képzésére is fordítottak pénzt. Az európai uniós feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege több mint 107 millió forint.
2023.07.21

Kurdi Viktor az Izsáki úti beruházás aktualitásairól

Kánikula ide vagy oda, az Izsáki úti felújítás teljes szakaszán nagy erőkkel dolgoznak ezekben a napokban is. Útépítők, gáz- és vízművesek, villanyászok lepik el a lezárt rész teljes hosszát. Mint mindig, a hatékony munka egyik kulcsa most is az, hogy a közműkiváltások milyen ütemben haladnak a konkrét útépítéssel párhuzamosan, de inkább egy lépéssel előrébb járva. Kurdi Viktorral, a Bácsvíz első emberével most leginkább ebből a szempontból néztük meg a helyszínt.