Címke: borász
Keresés
Dátum választó
Rendezés
809 találat
2023.09.26

Dabasi Gábor borász volt a KTV vendége

Sorra nyerik el a helyi, vármegyei és országos elismeréseket a kecskeméti Damax Kft. borai. A legújabb díjak kapcsán volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége Dabasi Gábor borász, a cég ügyvezetője. A szakember a műsorban beszélt az idei szüret tapasztalatairól, például arról, hogy az elmúlt hetek meleg időjárása miatt szinte minden szőlőfajta egyszerre ért be, amely miatt jelentős tároló kapacitásra volt szükség. A műsorból kiderült az is, hogy a társaság Ausztriába és Németországba értékesíti termékeit must, illetve palackozott bor formájában.
2023.07.22

Az üvegpalack védelmében

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) örömmel értesült Magyarország Kormányának döntéséről, miszerint az uniós előírások miatt bevezetésre kerülő hulladékgazdálkodási szabályozás nem eredményezheti a borászok terheinek növekedését. A kormányzattal az elmúlt hónapokban folytatott egyeztetéseken a HNT hazánk 22 borvidékén dolgozó 25.000 szőlőtermelő és mintegy 2.000 borászati hegyközségi tag védelmében kérte a szabályozás felülvizsgálatát.
2023.01.20

Borászok pártfogolták a wojtylásokat

"Vacsora közben Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta tanítványainak, ezekkel a szavakkal: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem!” Aztán fogta a kelyhet, hálát adott, és ezekkel a szavakkal nyújtotta nekik: „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára." (Máté 26:26-28)