Borászok pártfogolták a wojtylásokat

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 20., 10:49
"Vacsora közben Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta tanítványainak, ezekkel a szavakkal: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem!” Aztán fogta a kelyhet, hálát adott, és ezekkel a szavakkal nyújtotta nekik: „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára." (Máté 26:26-28)

A Biblia ezen sorai ihlették az alföldi bortermelők legjavának jótékonysági kezdeményezését, miszerint 2023. január 16. és 20. között Borászok Hete elnevezéssel jótékonysági ebédosztást tartottak a Wojtyla Barátság Központ immáron százharminc rászorultat számláló sorsközössége javára. Mondván: a borászat nem csupán a nemes nedű előállításából és kereskedelméből áll, hanem egyben Isten gondoskodó szeretetének kifejeződése is.


Mindennek megfelelően 2023. január 16-án, hétfőn 11:30 órai kezdettel Koch Csaba kiváló borász, a borotai Koch Borászati Kft. ügyvezető-tulajdonosa, 2019. évben az "Év bortermelője, a Magyar Bor Akadémia elnöke, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökségi tagja, és nem utolsó sorban sikeres üzletember köszöntötte nélkülöző embertársait, egyúttal kiosztotta ebédadományát, illetve saját gyártású 100%-os rostos gyümölcslével kínálta a melegételért sorban álló szegényeket.Ezt követően – a programsorozat keretében – kedden Hetényi József és családja, szerdán Dabasi Gábor, a Damax Kft. ügyvezetője, csütörtökön a soltvadkerti Frittmann testvérek, pénteken pedig Balogh Károly Helvécia polgármestere támogatta a Wojtyla Ház elesettjeit.