Címke: emlékkonferencia
Keresés
Dátum választó
Rendezés
53 találat
2024.05.29

Werner Alajos Emlékkonferencia

Werner Alajos tiszteletére emlékkonferenciát rendeztek szerdán Kecskeméten a piarista templomban. A konferenciát Kecskemét önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány együttesen szervezte. Beszédet mondott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.
2024.04.22

A büntetőjog kutatásának szentelte életét

Szombaton délelőtt adták át a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság, valamint a Mészáros Ádám Emlékbizottság még januárban kiírt tudományos pályázatának díjait. A Mészáros Ádám Emlékkonferencia keretében idézték fel a kecskeméti kötődésű neves jogász, jogkutató munkásságát a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségen.
2023.09.18

Magyarország Mária országa – emlékkonferencia Kecskeméten

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány 10. alkalommal szervez emlékkonferenciát városunkban október 5-én, csütörtökön. A Magyarország Mária országa című tanácskozás fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.04.25

Szladits Károly Nemzetközi emlékkonferenciát szervezett a hétvégén Dunaszerdahelyen a Közép-európai alapítvány (CEF)

„A közjog és a magánjog a változó időben” nevet viselő egész napos szakmai konferencián neves külföldi és hazai előadók tisztelegtek a 152 évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen született, a Magyar Tudományos Akadémia tagjának is megválasztott egyetemi tanár kimagasló életműve előtt. Szladits Károly szakmai munkásságának legjelentősebb eredménye a Magyar magánjog című gyűjteményes munka, amelynek főszerkesztője és egyik társszerzője volt. Hatkötetes monográfiájában a második világháború előtti polgári jogot elemezte.