Címke: Gaál József
Keresés
Dátum választó
Rendezés
64 találat
2023.03.23

Duális képzési konferenciát tartottak az Iparkamarában

Tudástranszfer címmel duális képzési konferenciát tartott ma délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A konferencián az Iparkamara és a Neumann János Egyetem vezetői egy hosszútávú megállapodást is aláírtak, aminek célja a térség felsőoktatásának fejlesztése, valamint a vállalkozások és a felsőoktatás közötti kapcsolat erősítése.
2023.03.10

Kecskemét polgármestere is ott volt Gazdasági Évnyitón

Az inflációt a gazdaság számára is a legnagyobb kihívások közé sorolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön a kamara idei Gazdasági Évnyitó gazdaságpolitikai fórumán, Budapesten. Az eseményen megjelent Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.
2023.03.07

Kamarával a vállalkozásokért kurzus az egyetemen

Ismét elindította közös kurzusát a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A kurzus hallgatói a GTK oktatóitól, valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől leshetik el egy vállalkozás elindításának a mesterfogásait. Az első kurzust még 2020-ban indították útjára, most pedig már a harmadik veszi kezdetét.
2023.03.06

Több mint 2,5 milliárd forintból fejleszt a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft.

Ünnepélyes alapkőletételt tartottak ma (hétfőn) Kecskeméten, az egykori tejgyár helyén, ahol a Hőplusz Rendszer Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan megkezdődik egy új gyártó- és tárolóüzem építése. A 4400 négyzetméteres EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat is.
2022.12.13

Átadták az iparkamara 2022-es megyei díjait

Ma (kedd) adták át a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022-es díjait. Összesen 14 Bács-Kiskun megyei vállalkozás – köztük négy kecskeméti kapott elismerést a Platter János Konferenciateremben. Szintén most adták át az augusztusi jótékonysági Hírös Vacsora tanulmányi támogatásait is, amelynek révén 8 tehetséges fiatal kapott segítséget a szakmaszerzéséhez.
2022.12.09

Negyven éves az Autóflex-Knott Kft.

Negyven évvel ezelőtt egy garázsban két fővel indult el az Autóflex-Knott Kft. története. A jelenleg legnagyobb helyi, magántulajdonban lévő ipari vállalkozásnak számító cég pénteken megünnepelte az elmúlt évtizedek eredményeit. A vendégek nemcsak a kadafalvi telephelyet, hanem a többi leányvállalatot is megismerhették.
2022.12.06

TOP100 - Sikeres év volt 2022 a Bács-Kiskun megyei vállalkozásoknak

Kedden mutatták be a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a "TOP 100 - Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2022" című kiadványt, melyből kiderült, a Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele mintegy 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Mindenki örült a sikernek, azonban az előadók nem voltak túlzottan derűlátók a következő, 202-as évet illetően az energiaválság és az infláció árnyékában.
2022.11.24

Elfogadta a közgyűlés az iparűzésiadó-kedvezmény kivezetését

Elfogadta a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a helyi iparűzési adó 2 százalékra emelését és az építményadó növelését a város pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében. A városvezetés hangsúlyozta, hogy valójában az iparűzési adó esetében a korábbi évek kecskeméti kedvezményének kivezetéséről, az építményadó esetében mérsékléséről van szó, valamint hogy a lakosságot közvetlenül nem érintik az adóváltozások. Az ellenzék bírálta a döntést, és tartózkodással vagy nemmel szavazott.