Címke: gyerekek
Keresés
Dátum választó
Rendezés
170 találat
2024.02.01

Megnéztük a Mackókiállítást Izsákon

Még mindig hódítanak a mackók! Nemcsak a szülőknek, hanem a gyermekeknek is nagy élményt nyújtanak a kedvességükkel és a sokféleségükkel. Az elvarázsolt Mackóbarlang ajtaja péntek délutánig várja látogatóit az Izsáki Óvoda tornatermében.
2023.12.13

Bács-Kiskun vármegyei ovisok mentették meg Gömböcfalvát

Bizonyára mindenki hallott már varázslatos, képzeletbeli lényekről, üzenetet azonban nem sokan kaptak tőlük. Most viszont a Mesél a szemünk óvodai pályázatának keretében fénygömböcök szóltak a gyerekekhez. A pályázat célja az volt, hogy mesés történeteken keresztül megmutassa, az óvodáskorú gyerekek képzelete a mai egyre inkább digitalizálódó világunkban is korlátok nélkül képes szárnyalni. Nem beszélve arról, hogy a mesék és a játék révén még a rövidlátás kialakulásának megelőzését célzó, szakemberek által javasolt gyakorlatok is élvezetessé tehetők a gyerekek számára is.
2023.10.07

Tanulságos rajzok a Nébih kerítésén: az étel iránti tiszteletet tanulták nagyszüleiktől a gyerekek

Utcatárlatot mutatott be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Maradék nélkül program rajzpályázatának legkiemelkedőbb pályaműveiből. A „Nagyi szerint” pályázatra érkezett alkotásokból kiderül, hogy a gyermekek sokféle pazarláscsökkentő konyhai praktikát tanultak a nagyszülőktől. A kiállított rajzok a hivatal II. kerületi központjának kerítésén tekinthetők meg a következő hónapokban. A kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, valamint közvetíti a nagyszülők legjelentősebb üzenetét: az étel megbecsülését.
2023.07.13

Városházi Nyári Tábor

Hagyományteremtő céllal kezdődött el július 3-án az első Városházi Nyári Tábor. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Temesvári Péter jegyző kezdeményezésére a kecskeméti polgármesteri hivatalban dolgozók gyermekeinek a szervezők hat héten át biztosítanak tartalmas és megfizethető programokat.
2023.06.18

Több százan vettek részt az apák napján

Vidám, színes programokkal teli délelőttöt tölthettek el együtt az apukák és gyermekeik a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Több százan vettek részt a Hírös Családmentor Egyesület Apák napi rendezvényén, amely az apukák szerepének fontosságára hívta fel a figyelmet.
2023.06.10

Grabóka - Új időszaki kiállítás nyílt a Szórakaténuszban

A szecesszió világnapja alkalmából szombaton megnyílt a „Grabóka – Szecessziós kincsek Grabowieczky Leon játékműhelyéből” című időszaki kiállítás a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben. Az egész napos esemény programjai a felújított kecskeméti Városháza megnyitó ünnepségsorozatához kapcsolódnak, egyaránt nyújtva kulturális kikapcsolódást felnőtteknek és gyerekeknek.
2023.06.10

A családok körül forog a világ!

Felemelték a gyermekeket a magasba a főtéren ma délelőtt. A kicsik nagyon élvezték, hogy „repülhettek”. És miért ne élvezték volna, hiszen szüleikkel voltak együtt. Ez volt a lényege a mai eseménynek, hogy körülöttük, a családok körül forog a világ! Szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. Ez így van rendjén, ezt fejezte ki az a közel kétszáz fő, akik részt vettek a flashmobon.