Címke: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
16 találat
2024.04.02

Autizmus világnapja a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Április 2-án, az autizmus világnapján egy minden szempontból különleges előadás várta az érdeklődőket a Ruszt József Stúdiószínházban. A Ha megtapsolom a harangot témája az autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek egymásétól is eltérő, sokféle és egyedi világtapasztalata, kapcsolódásai: kapcsolódás a külvilághoz, egy másik emberhez, egymás belső világaihoz a felnőttkor küszöbén.
2024.03.01

Folytatódhat a főtér revitalizációja

A külső városrészek fejlesztése mellett nem állhat meg a városközpont, közelebbről a főtér revitalizációja sem. Boros Pál építész jóvoltából nemrég áttekintés készült a még felújításra váró jelentősebb épületekről, a következő hónapokban pedig megkezdődhet a tervek, és esetenként a funkcióbővítés részletesebb kidolgozása a KIK-FOR bevonásával. A megvalósítás az elkövetkező években történhet meg önkormányzati, állami és uniós források igénybevételével, az egyházak közreműködésével, továbbá a minőségi szemléletet képviselő privát partnerek bevonásával. A nagyszabású tervekről Öveges Lászlóval, Kecskemét főépítészével beszélgettünk.
2024.02.07

ANNO: emlékezés Csizmadia Lászlóra

E heti visszatekintő műsorunkban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagjára, Csizmadia Lászlóra emlékeztünk. Húsz évvel ezelőtt, 70. születésnapja kapcsán városunk teátruma jubileumi gálaműsort szervezett a köszöntésére. Az ünnepeltet kulturális magazinunk is megszólította, az ANNÓ-ban ezt a beszélgetést idéztük fel.
2023.12.09

Új hungarikumokat avattak a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Péntek este nagyszabású ünnepséget láthatott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház meghívott közönsége a III. Hungarikum Díjátadó Gálán, ahol tizenegy új hungarikum született a nézők szeme láttára. Kecskemét első alkalommal lehetett a magyar értékek ünnepének helyszíne. A rendezvényen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is. Újabb kecskeméti kötődésű hungarikum is született: a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermében készült Magyar népmesék sorozatot is ebben a jeles körben tartjuk számon mostantól.
2023.12.04

Barta Dóra, a 10 éves Kecskemét City Balett művészeti vezetője volt a vendégünk

Szombaton ünnepelte 10. születésnapját a Kecskemét City Balett. A társulat tagjai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán Barta Dóra rendező-koreográfus, a társulat művészeti vezetője legnépszerűbb munkáiból adtak elő válogatást. A Kecskemét City Balett elmúlt tíz évéről, a legkedvesebb darabokról és a szombati előadásról beszélgettünk Barta Dórával a KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában.
2023.12.04

Az Úr érkezése – adventi koncert a színházban

A tavalyi első adventi hangverseny sikerén felbuzdulva az idén már a hagyományteremtés szándékával kezdett új műsora összeállításába a Kecskemétii Katona József Nemzeti Színház zenei tagozata. A december 3-án bemutatott 70 perces összeállításban színpadra léptek a zenekari és énekkari művészek, valamint a társulat két karmestere, Drucker Péter és Iván Sára, továbbá a Kovács Gyopár-Mechle Christian színészpáros is. A házigazda a Magyar Éva-Fazakas Géza színész házaspár volt. A tagozat vezetője, a hétvégén vármegyei Príma-díjban részesült Károly Kati, egy megbetegedett énekkari tag helyett ugrott be az előadásba.