Címke: Kecskeméti Szimfonikus Zenekar
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2023.05.10

Filmzenei koncertre próbáltak ma a szimfonikusok

A Karib tenger kalózai, a Forrest Gump, a Titanic és más filmklasszikusok zenéi csendültek fel a Hírös Agóra színháztermében ma délelőtt. Most tartotta ugyanis a május 13-i Movie Adventures filmzenei koncert nyilvános főpróbáját a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.
2023.04.21

Stringfest a Hírös Agórában – viva la musica!

Április 24-e és 29-e között különleges eseményre kerül sor Kecskeméten a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szervezésében. Ebben az időben a vonós hangszerek, különösen a cselló kerül a fókuszba a Kecskemét Stringfest keretében. A Hírös Agóra Kulturális Központ színpadán fellép és mesterkurzust tart a Kossuth-, Liszt- és Bartók-Pásztory díjas Onczay Csaba, világhírű csellóművész és fia, a számos nemzetközi versenyen első helyezést elért, Artisjus díjas, kiváló szólista, Onczay Zoltán.
2023.03.21

Színes szabadtéri programokkal zárul a tavaszi fesztivál a Deák téren

Színes, ingyenes szabadtéri programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál a Hírös Agóra főépülete előtt a Deák téren. Szerdától vasárnapig (március 22-től 26-ig) bemutatkoznak az Agóra keretein belül működő klubok, körök, és színpadi programokra is sor kerül: nyílt próbát tart a Kecskemét Táncegyüttes Ifjúsági és Nagybetyár csoportja, és muzsikálni fog a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar trombitaművésze, Földi Jácint. Örömzenével várja közönségét a Kék Stúdió, bemutatkozik a Vitalitás Tánc Sport Egyesület, és fellép a Harmónia fuvolatrió (Szabó Zsuzsanna, Polyák Zsóka, Pulius Emese) is.
2023.03.11

Ligeti-, Bartók- és Rimszkij-Korszakov koncerttel nyílt meg a Tavaszi Fesztivál

Március 10-én a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje volt a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hivatalos nyitánya. A Ligeti György, Bartók Béla és Nyikolaj Rimszkij-Korszakov műveiből összeállított műsor a Filharmónia Magyarország Kodály bérletsorozatának keretében valósult meg. A zenekart a szeptemberben kinevezett művészeti vezető, Hollókői Huba karmester vezényelte.
2023.02.09

Idén is házhoz érkezik a szerenád

Február 14-én a romantika jegyében a város több pontján is fúvószene köszönti majd a szerelmeseket. A Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódva, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese ismét igyekszik majd meglepni több szerelmest is. A szerenádsorozat évről évre jól sikerül és nem csak a párok örülnek neki.