Címke: Kecskeméti Szimfonikus Zenekar
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.06.01

Ihletett pillanatokat hozott a barokk est

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Kecskeméti Énekes Kör Élő barokk címmel indított koncertsorozatának második alkalmát péntek este rendezték meg. Az Al Santo Sepolcro elnevezést kapott hangversenyen Hollókői Huba irányításával a szimfonikusok tagjaiból alakult alkalmi kamaraegyüttes Johann Sebastian Bach d-moll oboa-hegedű concertóját és h-moll szvitjét, valamint Antonio Vivaldi három szimfóniáját szólaltatta meg. A művek szólistái Szabó-Földes Mónika (oboa), Juhász Ágnes (hegedű) és Dratsay Ákos (fuvola) voltak. A fellépő muzsikusok az evangélikus templomban nagy számban megjelent zeneszeretőket emlékezetes pillanatokkal ajándékozták meg.
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Kocsár Miklós emlékkoncert a Kodály Iskolában

Az idei tavaszi fesztivál utolsó komolyzenei programján Kocsár Miklós zeneszerző 90. születésnapjáról emlékeztek meg a Kodály Iskola dísztermében. A komoly érdeklődést kiváltó koncerten a Miraculum Gyermekkórus és a Kecskeméti Énekes Kör mellett fellépett Madarász Éva zongoraművész, illetve a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult fúvósötös is. Az eseményen részt vett az zeneszerző özvegye, a Kodály Intézet egykori tanára, Kocsárné Herboly Ildikó és fia, Kocsár Balázs Liszt - díjas karmester is.
2024.04.18

Fiatal virtuózokat ünnepeltek a Kodály Iskolában

A Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében szerda este egy szép hagyomány folytatásának lehettek tanúi a zeneszeretők, néhány évnyi kihagyás után ugyanis ismét koncertlehetőséget kaptak a Magyar Örökség-díjas intézmény kimagasló tehetségű növendékei. Az ifjú virtuózok hangversenyén a korábbi gyakorlatot megőrizve ezúttal is a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjai működtek közre. A színpadra lépett fiatal muzsikusok – Balogh Lili, Borsi Blanka, Filip-Orbán Katinka, Márton Zsófia Halmi Norbert és Kuklis Richárd – talentumaikhoz méltón játszottak, valamennyien fergeteges ünneplésben részesültek.
2024.04.15

Kocsár Miklósra emlékeztek városunk muzsikusai és zeneszeretői

A 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál komolyzenei záróprogramját szombat este a Kodály Iskolában tartották meg. A hangversenyen városunk zeneművészei – születésének 90. évfordulója apropóján – a Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, Kocsár Miklós emléke előtt tisztelegtek. A jó hangulatú koncert szép számú közönséget vonzott, a zeneszeretők a Kecskeméti Énekes Kör, a Miraculum Gyermekkar, Madarász Éva zongoraművész-tanár és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult fúvósötös jóvoltából a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia egykori rendes tagja műveiből kaptak ízelítőt.
2024.04.01

Az élet győzelméről szólt a barokk bérlet első koncertje

Élő barokk címmel öt hangversenyből álló koncertsorozatot indított a Hírös Agóra a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral és a Kecskeméti Énekes Körrel. A bérlet első alkalmát – melyen Heinrich Schütz: Jézus Krisztus hét szava a keresztfán című oratóriuma, valamint Antonio Vivaldi két concerto grossója és Credója csendült fel – nagyszombat este rendezték meg az evangélikus templomban.
2024.04.01

Barokk koncert az evangélikus templomban

Élő barokk címmel öt hangversenyből álló koncertsorozatot indított a Hírös Agóra a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral és a Kecskeméti Énekes Körrel.
2024.03.19

Peer Gynt története elevenedett meg a Hírös Agórában

Edvard Grieg nagyszabású kísérőzenéjét szólaltatta meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar hétfő este a Hírös Agóra színháztermében. A Filharmónia Magyarország Kodály-bérletének harmadik estjén – amely egyúttal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál nagyzenekari nyitánya is volt – az együttest Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes és kiváló művész dirigálta, az alkalom szólistája Kriszta Kinga szoprán énekesnő, narrátora Kovács J. István színművész, a Térszínház tagja volt.
2024.03.11

Családi programok a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon

A gyerekek számára is kínál programokat a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Március 15-én ünnepi játszóházba várják a kicsiket a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonba, március 17-én, vasárnap pedig a Koldus és királyfit hallgathatják meg a családok a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadásában.