Címke: költségvetés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
203 találat
2024.04.18

Több mint 6,5 milliárd forinttal bővült Kecskemét idei költségvetése

Több mint 6,5 milliárd forinttal bővült Kecskemét város 2024. évi költségvetése a tavalyi maradványösszeg felosztásának, valamint a béremelések fedezetére biztosított állami támogatásnak köszönhetően. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a csütörtöki közgyűlésen elmondta: a maradványösszegből többlettámogatást kap többek között a helyi tömegközlekedés, fejlesztik a közvilágítást, és többletforrásokhoz juthatnak a sportszervezetek, sportlétesítmények is.
2023.12.07

Megszületett Kecskemét 2024-es költségvetése

Stabil, kiszámítható, gondoskodó és mértéktartó – röviden így jellemezte Kecskemét 2024-es költségvetését a csütörtöki közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A kormánypárti képviselők támogatása és a baloldali képviselők tartózkodása mellett elfogadott büdzsé legfontosabb jellemzője az önkormányzati intézményekben dolgozók bér- és cafetéria-emelkedése, a növekvő helyi bevételek, ezen belül is a kiugróan magas iparűzésiadó-bevétel, a fejlesztések folytatása és az intézmények stabil működése. A jövő évi költségvetést az ellenzéki padsorokból sem érte éles kritika.
2023.12.06

Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság-Napirenden Kecskemét 2024-es költségvetése

Csak pozitív jelzőkkel illeték Kecskemét benyújtott 2024-es költségvetését kedden a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság tagjai. Mint az előterjesztés tárgyalása során elhangzott, a közel 50 milliárdos büdzsében 25 milliárd forint sajátbevételből származik, de a jó gazda gondosságát jelzi az is, hogy az általános tartalékkeret meghaladja az egymilliárd forintot.
2023.12.01

Elkészült Kecskemét 2024-es költségvetésének tervezete

Elkészült Kecskemét jövő évi költségvetésének tervezete. Az előterjesztést hétfőtől tárgyalják a szakbizottságok és arról csütörtökön dönt a közgyűlés. A város honlapján már olvasható terjedelmes anyagból kiderül, hogy a működési és üzemeltetési költségek jövőre is biztosítottak lesznek, lesz béremelés, de 2024-ben is jelentős fejlesztések indulhatnak el.
2023.10.19

Szemereyné Pataki Klaudia: Nem emelkednek az étkezési díjak Kecskeméten

Kecskemét idei költségvetésének megfelelő előkészítését, tervezését és precíz végrehajtását tükrözi az, hogy most több mint 1,9 milliárdos többlet felhasználásáról kell dönteni. Ez hangzott el ma a Közgyűlésben, amikor az idei büdzsé módosításáról volt szó. Szemereyné Pataki Klaudia az előterjesztés kapcsán azt mondta, hogy a többletbevétel révén továbbra is lesz forrás az energiaköltségek kompenzálására, sőt az élelmiszerárak miatt megemelkedő közétkeztetési költségek sem terhelik majd a családokat, hiszen az étkezési díjak nem változnak Kecskeméten.
2023.07.10

Jelentős források jutnak Kecskemétnek Magyarország 2024-es költségvetéséből

„Folytatódni fog a Kada Elek Technikum fejlesztése, illetve megvan a szükséges forrás az Izsáki út első ütemének felújítására is.” Ezt dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő közölte, miután július 7-én elfogadta a Parlament Magyarország 2024-es központi költségvetését. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő pedig elmondta, hogy azokat az eredményeket, amelyeket eddig elért az ország, továbbra is megtartják.
2023.05.23

Zárszámadás a pénzügyi bizottság ülésén

Kecskemét 2022-es gazdálkodása is napirenden szerepelt hétfőn a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság ülésén. A zárszámadás kapcsán a testület megállapította, hogy a költségvetés végrehajtása - figyelembe véve az inflációt, az energiaválságot és a háború hatásait - komoly kihívást jelentett. Ennek ellenére a helyi adóbevételek több mint 6 százalékkal nőttek az előző évhez képest.
2022.12.29

A rezsivédelemre helyezi a hangsúlyt a 2023-as költségvetés

Itthon a rezsivédelemre helyezi a kormány a hangsúlyt a nyáron elfogadott és most decemberben módosított 2023-as költségvetésben. Ez azt jelenti, hogy a rezsivédelmi alap megemelésével a költségvetés továbbra is biztosítja a rezsicsökkentés fenntartásához szükséges forrásokat az átlagfogyasztás mértékéig. Maradnak, sőt bővülnek a családtámogatások, azok a fiatal nők, akik gyermeket vállalnak, 30 éves korukig teljes adómentességet kapnak.
2022.12.08

Ellenszavazat nélkül fogadták el Kecskemét 2023-as költségvetését

A közgyűlés ellenszavazat nélkül 12 igen és 7 tartózkodás mellett fogadta el Kecskemét jövő évi költségvetését. A 2023-as büdzsé főösszege mintegy 47 milliárd forint, melyen belül a bizonytalan gazdasági körülmények miatt jelentős, közel 3 milliárd forint tartalékot képeztek. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint ebből fordítanak majd bérfejlesztésre, pályázati önerőre, valamint az emelkedő energiaköltségekkel összefüggő feladatokra. Az ellenzék részéről nem érkezett módosító javaslat a jövő évi büdzséhez.
2022.12.06

Értékmegőrzési Bizottság: 2023-ban is biztosított a kulturális intézmények működése

Nem lesznek nagyobb megszorítások a kulturális ágazatban Kecskeméten, az intézmények működése jövőre is biztosított – hangzott el az Értékmegőrzési Bizottság mai (kedd) ülésén a 2023-as költségvetés tárgyalása során. A testület hosszasan foglalkozott az újjáalakuló Kulturális Kerekasztal létrejöttének körülményeivel is.
2022.12.06

Fejlesztési forrásokról és a 2023-as költségvetésről tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Több nagyobb, az önkormányzat által is támogatott fejlesztés is elindul jövőre Kecskeméten – hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfő délutáni ülésén. A testület foglalkozott a város jövő évi költségvetésével is, mint elhangzott a városüzemeltetés 320 millióval nagyobb forrással gazdálkodhat majd 2023-ban.