Címke: kormányablak
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL!
2024.06.09

Választások - 53 % fölött a részvétel Kecskeméten, több mint 46 ezren voksoltak 18.30 óráig

Vasárnap reggel 6 órakor megnyíltak a szavazókörök, és kezdetét vette a 2024-es helyi önkormányzati és európai parlamenti választás országszerte, így Kecskeméten is. A hírös városban három szavazatot adhatunk le: egyet közvetlenül a polgármesterre, egyet az egyéni választókerületi jelöltre, egyet pedig az európai parlamenti listára. Kecskeméten a részvétel 18.30 órakor átlépte az 53 %-ot, eddig az időpontig több mint 46 ezren járultak az urnákhoz. Ez messze meghaladja a 2019-es önkormányzati választásokon ugyanekkor mért 36,38%-os részvételt. A kecskeméti részvétel az országost reggel és délelőtt még meghaladta, a délutáni adatok szerint már kevéssel elmarad tőle. Cikkünk folyamatosan frissül!
2024.06.01

Rendkívüli nyitvatartás a választás hétvégéjén a kormányablakokban

Nyitva tart a legtöbb kormányablak az európai parlamenti és az önkormányzati választás hétvégéjén, június 8-án szombaton, valamint 9-én vasárnap. Ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség. Ugyanakkor új lakcímet csak június 7-én pénteken 10 óráig lehet bejelenteni, ezt követően hétfőig csak az elveszett lakcímkártya pótlására van lehetőség, a lakcímváltozás bejelentésére nincs.
2022.12.22

Ügyintézés Bács-Kiskun megyében az igazgatási szünet ideje alatt

A Kecskeméten, Baján és Kiskunhalason működő, országszerte pedig összesen 60 kijelölt kormányablak, valamint a Központi Okmányiroda a december 22. és január 6. között elrendelt igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart. Ebben az időszakban a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz, de a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok. Aki teheti, az előre tervezhető ügyeit még december 21-ig intézze el, a szünet alatt csak a legsürgősebb esetekben keressék fel az ügyfelek a nyitva tartó kormányablakokat!