Címke: KTV
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.03.21

Elismerése kapcsán volt a KTV vendége Kis János

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át nemzeti ünnepünk alkalmából Kis János nyugalmazott lelkész, aki szentelését követően előbb Orosházán, majd 1988-tól egészen 2022. szeptemberi nyugdíjba vonulásáig a Kecskeméti Evangélikus Egyházközségben szolgált. Elismerése kapcsán Kis János volt kedden a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.03.17

50 éve tevékenykedik Kecskeméten Ludvigh Zoltán búvárúszó mesteredző

Pályájának kerek évfordulóit ünnepli idén Ludvigh Zoltán búvárúszó mesteredző. A Bay Béla-díjjal is kitüntetett sportszakember 40 éve mesteredző és 50 éve tevékenykedik Kecskeméten. Ludvigh Zoltán a KTV Sportmagazinjában a múltidézés mellett elárulta azt is, hogy jelenleg a sportág történelmének feldolgozásával foglalkozik, annak érdekében, hogy az megmaradjon az utókornak is.
2023.03.08

Korb Attila jazz-zenésszel beszélgettünk

A március 10-25-ig tartó Tavaszi Fesztivál 12 helyszínen közel 40 programmal várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat keretében szervezik meg a 32. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált, amelynek fellépőiről és hangulatáról Korb Attila jazz-zenésszel, a Papajazz zenekar vezetőjével beszélgetünk. A teljes beszélgetés megtekinthető a Kecskeméti Televízió Kiemelő című magazinjában.
2023.03.08

Dr. Filus Andor: nyáron kezdődhet el a Széktói Stadion pályájának teljes felújítása

Hamarosan folytatódik a Széktói Stadion felújítása. Erről beszélt a KTV Sportmagazinjában dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője. Mint a műsorból kiderült tavasszal születhet központi döntés a stadion újabb támogatásáról, amelynek nyomán nyáron elindulhat a teljes pályaszerkezet felújítása. A munkálatok 8 hetes időszakában fűthetővé teszik a területet, megoldják a vízelvezetést és új gyepszőnyeget alakítanak ki.
2023.03.02

Ukrajna elbukott a vizsgán: film készült a magyarokat ért vegzálásokról

Elkészült a Nemzeti Jogvédő Szolgálat dokumentumfilmje Kárpátaljai magyarok a prés alatt címmel. A film a tavaly szeptember folyamán elvégzett monitorozó munka alapján készült, melyet kollégánk, a Junior Prima-díjas Molnár H. Boglárka rendezett. Az alkotás feltárja az Ukrajnában élő magyarokat érő sérelmeket, támadásokat. Ezt a filmet láthatják holnapi Töretlenül magyarok című magazinunkban.
2023.02.27

A KTV vendége: Ivkovic Stojan szövetségi kapitány

A magyar férfi kosárlabda válogatott 87-77-re legyőzte vasárnap Bosznia-Hercegovinát Szombathelyen. Ez a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulója volt, ennek ellenére nem jutottak ki a nyári vb-re. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Ivkovic Stojan szövetségi kapitánnyal. A teljes beszélgetést megtekinthető a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorában.
2023.02.22

A KTV vendége Barta Gábor

Február 22-e a Bűncselekmények Áldozatainak Világnapja. Ezt a napot Európa több országa, így 1993-ban Magyarország is a Bűncselekmények Áldozatainak napjává nyilvánította. A világnap alkalmából a Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya áldozatvédelmi szakmai napot tartott, amelyen részt vett a megyeszékhelyen működő Áldozatsegítő Központ irodavezetője is. Ezzel kapcsolatban Barta Gábor, az Áldozatsegítő Központ irodavezetője, koordinátora volt a stúdió vendége.
2023.02.22

2024-re készül el a Klapka utcai bölcsőde

Engert Jakabné alpolgármester a Kecskeméti Televízió Közélet című műsorának vendégeként a városi bölcsődehálózat fejlesztéséről is beszélget Kozák Polettel, a KTV főszerkesztőjével. Az alpolgármester szerint a 4 csoportszobás Pöttyös Bölcsőde kivitelezése 2024-ben fejeződhet be.
2023.02.16

A KTV vendége Kurdi Viktor

A közelmúltban zárult le egy nagyszabású projekt, amely a szennyvizek energia- és nyersanyagtartalmának hasznosítását célozta. Ebben konzorciumi partnerként vett részt a BÁCSVÍZ Zrt. Egy Kecskeméten és Ballószögön megvalósuló közel kétmilliárdos ivóvízhálózat fejlesztési programban pedig a BÁCSVÍZ Zrt. koordinálja a munkát. A BÁCSVÍZ Zrt. innovációs nyitottságáról, vállalkozási kedvéről és a jövő fejlesztéseiről Kurdi Viktor, elnök-vezérigazgatóval beszélgettünk a KTV Kiemelő című magazinjában.
2023.02.15

Kiemelő: megjelent Csík János és a Mezzo új lemeze

Gyémántból kalitkát címmel jelent meg Csík János és a Mezzo legújabb lemeze. Az új album beharangozásához jó alkalmat kínál a farsang. De hogy pontosan mire is számíthatnak a kíváncsi vájtfülűek, erről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában Csík János Kossuth-díjas zenész, a zenekar alapítóját és Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes.
2023.01.28

Ittzés Gergely, a világjáró fuvolaművész volt a Múzsa vendége

A több mint három éve családjával Kínában élő és főként ott is dolgozó dr. Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész, egyetemi tanár volt a KTV keddi Múzsa című műsorának vendége. A művész a beszélgetésben kitért munkájára, beszélt terveiről valamint a kultúra napja alkalmából alma máterében, a Kecskeméti Kodály Iskolában adott családi koncertjére is.
2023.01.24

Sportmagazin: indulnak az ökölvívó versenyek

A nemzetközi versenyzőket is felvonultató Bocskai-emlékversennyel hamarosan elindulnak a hazai ökölvívó küzdelmek. Bár ezen a megmérettetésen kecskeméti versenyzőnek nem szurkolhatunk, a sportág felnőtt és utánpótlás versenyzői szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Tavaly például rekordszámú fiatal versenyző tett minimum vizsgát. Többek között erről is szó volt a KTV hétfő esti Sportmagazinjában, amelynek vendégei a KESI szakemberei, Németh János vezetőedző valamint Pongó István edző voltak.