Kategória: Állatvilág
Keresés
Dátum választó
Rendezés
61 találat
2024.05.11

Díszes nyárfacincér Kunadacs környékén

A napokban a Kiskunsági Nemzeti Park kollégájának szeme elé került egy díszes nyárfacincér (Saperda perforata) kifejlett példánya Kunadacs külterületén. A meglehetősen adathiányos faj megfigyelése azért is érdekes, mert a rajzása jóval később, júniusban történik.
2024.04.21

Már repülnek a kardoslepkék és a fecskefarkú lepkék!

Már napok óta megfigyelhetők a szép számmal repülő kardoslepkék és fecskefarkú lepkék. A két fajt röptükben nem is olyan könnyű elkülöníteni. Cikkünkben összegyűjtöttük a két faj életmódjához és természetvédelmi helyzetéhez kapcsolódó információkat.
2024.04.14

Kecskeméti diákok készítettek fészekalapokat a gólyáknak

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és az MVM Démász Áramhálózati Kft. többéves együttműködésének köszönhetően 2024-ben is számos biztonságossá tett fészek várja a hazatérő fehér gólyákat. Idén a kecskeméti Piarista Gimnázium közösségi szolgálatos diákjai készítettek fészekalapokat a gólyakosarak állványaira.
2024.04.11

Megduplázta látogatószámát a Kecskeméti Vadaskert

Megtartotta hagyományos tavaszi szakmai bejárását a Kecskeméti Vadaskert. A kötetlen hangulatú sétán részt vettek az alapító önkormányzat, a társszervek, partnereik, valamint a média képviselői. Az eseményen az állatkert vezetői beszámoltak az eredményekről és a tervekről. Tokovics Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt években sikerült 60 ezerről 120 ezerre növelni a látogatószámot.
2024.03.29

Ne vásároljunk feleslegesen állatot húsvétkor!

Szokássá vált, hogy húsvétkor a szülök élő nyuszival vagy kiscsibével lepik meg gyermekeiket. Ennek viszont sokszor az állatok látják kárát, miután megunják otthon őket, és megszabadulnak tőlük. Ezt megelőzendő van lehetőség a Kecskeméti Vadaskertben egész évben arra, hogy megsimogassák a tapsi füleseket, a gyerekek ott kiélhetik a nyuszik iránti vágyukat.
2024.03.09

Nem mindennapi parlagi sas fészkelés a Mártélyi Tájvédelmi Körzetben

Úgy tűnik, bizonyosságot nyert az a korábbi feltételezés, hogy egy parlagi sas pár költ a Mártélyi Tájvédelmi Körzetben. A hullámtér meglehetősen szokatlan fészkelőhely a faj számára, ugyanakkor a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságtól Albert András 2021 óta rendszeresen figyelte meg a Körtvélyesi Holt-Tisza-parti fáiról felszálló öreg madarakat, valamint a nászrepülésük is látható volt a hullámtéri erdő fölött.
2024.03.04

Vadvilág világnapja a Kecskeméti Vadaskertben

Március 3-án van a vadvilág világnapja, ezen a napon világszerte Földünk vadon élő állat- és növényvilágát ünnepeljük, különös figyelmet fordítva a védett, veszélyeztetett fajokra. Így tettek vasárnap a Kecskeméti Vadaskertben is, ahol a látványetetések mellett, számos információt tudhattak meg a látogatók az állatokról, első kézből a gondozóktól.