Kategória: Állatvilág
Keresés
Dátum választó
Rendezés
13 találat
2023.03.03

Lakossággal mentett gólyát a Kecskeméti Vadaskert

Több alkalommal, szinte naponta érkezett a lakosság részéről a jelzés a Kecskeméti Vadaskert felé, hogy itt maradt egy gólya. A Parasztfőiskolánál vették észre a madarat, ami repülni tudott, kondíciója is rendben volt. Azonban állapota egyre romlott, mivel nem jutott a hideg idő miatt elegendő táplálékhoz. Ekkor már a gólya nem csupán gyenge volt, hanem sántított […]
2023.02.26

Madarak ezreit vonzza a vízborította Baksi-puszta

Beváltják a várakozásokat a vízmegtartás és vízkormányzás érdekében tavaly végzett beavatkozások a Baksi-pusztán: február 3. óta közel 100 hektárt öntött el a víz a zsilipek szabályozásával, ennek köszönhetően pedig a korábbi évekhez képest már most sokkal nagyobb a madármozgás, rengeteg nyári lúd, nagy lilik, tőkés réce, csörgő réce és bíbic érkezett a pusztára.
2023.02.02

Jósoltak a medvék: a tavasz még várat magára

Meglátták az árnyékukat a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéi. A hiedelem szerint, ez azt jelenti, hogy a tavasz még várat magára. Az állatkert macijai ebben már nagyon tapasztaltak, ugyanis idén 30 éves a pár. Buddha és Lucky a jól végzett munkáért cserébe egy vitaminokban gazdag reggelit kapott.
2023.01.29

Téli madáretetési tudnivalók

Ugyan az igazi téli idő még nem köszöntött be, már ilyenkor is elkezdhetjük etetni a madarakat. Ezt a plusz eleséget ugyan nem feltétlen igénylik, de saját vagy családunk szórakoztatására elláthatjuk a kertek látogatóit élelemmel. Azonban jó tudni, milyen típusú eleséget érdemes az etetőkbe helyezni.