Címke: mellrák
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6 találat
2023.10.27

Mellrák elleni küzdelem - Dr. Balogh Melinda volt a KTV vendége

Minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja. Hazánkban évente több mint 2000 nő hal bele a betegségbe, pedig időben felismerve a daganatos elváltozásokat nagyobb a gyógyulási esély. Bács-Kiskun vármegyében 3 szűrőponton végzik a mammográfiai szűrővizsgálatokat. A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal minden évben igyekszik a mellrák elleni kampány élére állni és mobilizálni a veszélyeztetett korosztályt. Az utóbbi években mindezt országosan is kimagasló hatékonysággal teszik, volt év amikor közel 50%-a megkeresetteknek válaszolt a felhívásra és megjelent a szűréseken. A részletekről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában dr. Balogh Melinda, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője.
2023.10.17

Küzdelem a mellrák ellen

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. Évente több ezer nő hal meg Magyarországon a rosszindulatú emlődaganat következtében. Pedig az időben felismert betegség esetén nagy a gyógyulási esély. A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda októberben figyelemfelkeltő előadásokat szervez a megelőzés jegyében.
2023.10.02

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja: Dr. Bagi Anettel és Dr. Ambrózay Évával beszélgettünk

Minden évben október 1-jén tartják a mellrák elleni küzdelem világnapját. Évente több ezer nő esik Magyarországon rosszindulatú emlődaganat áldozatául, annak ellenére, hogy az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély. A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda emiatt is szervez a hónapban több figyelemfelhívó rendezvényt. Ezzel kapcsolatban beszélgetünk most, Dr. Bagi Anettel, a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda vezetőjével és Dr. Ambrózay Évával, a MaMMa Egészségügyi Zrt. elnökével.
2022.11.29

Segítség a mell önvizsgálatában - Videóval

Egy mell mulázst kapott a mai napon a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda egy pályázatnak köszönhetően. A mell kinézetű eszköz segítséget nyújt, hogy az emberek megtanulják a mellrák elleni helyes ellenőrzést.