Címke: mezőgazdaság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.05.23

Agrárium 2023 - elkezdődött a gazdaságszerkezeti összeírás

Mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal, Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse az ágazaton belüli változásokat, illetve, hogy pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók számára. A témában tartott mai sajtótájékoztatón elhangzott, Bács-Kiskun vármegyében 11968, Kecskeméten 1063 gazda válaszait várják július 15-ig.
2023.05.10

Figyelem! Mezőgazdasági összeírás kezdődik

Kezdődik hazánk második legnagyobb mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírása, melyet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023. május 15. és július 15. között hajt végre Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára.
2023.04.16

Magyarország megtiltja a mezőgazdasági termékek importját Ukrajnából

A kormány elkötelezett a magyar gazdatársadalom érdekeinek képviselete mellett, éppen ezért érdemi uniós intézkedések hiányában Lengyelországhoz hasonlóan, átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását – jelentette be Nagy István agrárminiszter.
2023.03.28

Veszélyben a kajszibarack

Ismét veszélyben a kajszibarack termés. A hétfőn érkezett hidegfront, nagy szél és az ezzel járó éjszakai fagy tönkreteheti a virágokat a gyümölcsfákon. Annak jártunk utána, mennyire lehet nagy a probléma.
2023.03.11

Tájékoztató jelleggel elérhetők az Agro-ökológiai Program szer- és hatóanyag listái

Az Agro-ökológiai Program (AÖP) a 2023-tól induló Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv által meghatározott I. pilléres támogatási keretrendszer talán legfontosabb új támogatási eleme, amely évente 202 millió eurónyi forrás felhasználásával működik majd. Az előzetes kalkulációk alapján 80 eurónyi támogatás lehetőségét biztosítja hektáronként.
2023.01.10

Nem kedvez az agráriumnak az enyhe tél

Agrárium - Nem panaszkodhatnak a gazdák a csapadék miatt, az idén eddig jócskán kaptak a földek az esőből. Azonban következményei lehetnek annak, hogy elkerülték a nagy fagyok az Alföldet.