Címke: Múzsa
Keresés
Dátum választó
Rendezés
52 találat
2023.05.31

Nemzetközi sikere kapcsán volt a Múzsa vendége Kovács Levente orgonaművész, zeneszerző

A weimari 24. nemzetközi zeneszerző versenyen a napokban 3. helyezést ért el Kovács Levente orgonaművész, zeneszerző, zenetanár az Időkapu című saját szerzeményével akuzmatikus (szintetikus hangkeltés) kategóriában. A művész rangos elismerése kapcsán volt kedden este a KTV Múzsa kulturális magazinjának vendége. A műsorból többek között kiderült az is, hogy Kovács Levente 15 éves korában már részt vett ezen a nemzetközi versenyen, amelyet akkor meg is nyert szintén saját szerzeményével a Szent Sebestyénnel.
2023.03.08

Larry: dadogós rapper az Otthon mozi vetítésén

Bernáth Szilárd Larry című filmjét már negyedik alkalommal játszotta az Otthon mozi, mégis vagy százan váltottak jegyet a március 2-i vetítésre, és az alkotókkal való találkozóra. Ők pedig nem csak a közönségtalálkozón szólaltak meg, hanem a Kecskeméti Televízió Múzsa című magazinjában is.
2023.03.01

MÚZSA - Petőfi nyomában címmel online játék indult

Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából online ismeretterjesztő játékot indított a Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával. A Petőfi nyomában című játék létrejöttéről, tartalmáról és tervezett utóéletéről (a nyereményekért folyó játék június végéig tart) Kriskó János beszélgetett Katona Tiborral, a Katona József Könyvtár tájékoztatási osztályvezetőjével a KTV Múzsa című kulturális magazinműsorában.
2023.02.22

Mikulás Ferenc volt a Múzsa vendége

Javában zajlanak az idei, sorrendben 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. Ebből az alkalomból volt a KTV Múzsa című műsorának vendége Mikulás Ferenc fesztiváligazgató. A Kecskemétfilm Kft. vezetője a műsorban többek között elmondta, hogy az idei rendezvény díszvendége Belgium lesz, a kiemelt vendég pedig ezúttal a KEDD Animációs Stúdió lesz.
2023.02.07

KÓTA-díjat kapott a Jámbor házaspár

A magyar kultúra napján magas szakmai elismerésben részesült a Kecskeméten élő dolgozó Jámbor Zsolt – Jámborné Márkus Emőke házaspár. A KÓTA, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége eddigi munkásságukat ismerte el a díjjal.
2023.01.18

Múzsa: ingyenes dráma- és színházpedagógiai tréning indul Kecskeméten

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színjátszócsoport-vezetők, drámapedagógusok részére tart komplex foglalkozásokat. A tréning célja a tanórai keretek között vagy szakkör formájában drámajátékot alkalmazó, rendezői feladatokat ellátó pedagógusok munkájának segítése, kiegészítése színházi eszközökkel. A részletekről beszélt a KTV keddi Múzsa magazinjában Tóth Kata dramaturg, dráma-és színházpedagógus.
2023.01.14

Régészeti emlékek az 1000 éves Kecskemétről

Az első ismert írásos emlékek a 14. század közepétől említik Kecskemétet, már oppidumként, azaz mezővárosként. A Katona József Múzeum régészeinek ásatásai az elmúlt időszakban azt támasztották alá, hogy a terület több mint 1000 éve lakott hely, ráadásul már a korai időkben sem számított jelentéktelennek. A múzeum három régészét, dr. Rosta Szabolcsot, Wilhelm Gábort és Fazekas András Kristófot kérdezte stábunk az új eredményekről.
2023.01.11

Múzsa: Petőfi Sándorra emlékezik a Forrás idei első száma

Megjelent a Forrás folyóirat idei első száma, amely a 200 éve született Petőfi Sándornak állít emléket. A KTV keddi Múzsa című műsorában dr. Füzi László irodalomtörténész, a folyóirat főszerkesztője beszélt az aktuális szám tartalmáról. Mint elmondta, meghatározó élmény volt számára az 50 évvel ezelőtti 150. évfordulós megemlékezés, most pedig személyes vágya volt, hogy egy jó Petőfi szám készüljön.