Címke: Múzsa
Keresés
Dátum választó
Rendezés
108 találat
2024.05.15

Múzsa: túl van az 50. díjon a Café Marylin

13 magyar és még ennél is jóval több nemzetközi díjat kapott az elmúlt két évben a Aurorafilm Kecskemét Filmműhelyében készült Café Marylin. A nem mindennapi sikertörténet kapcsán volt a Kecskeméti Televízió Múzsa magazinjának vendége Farkas András Attila forgatókönyvíró, producer.
2024.05.07

MÚZSA (2024. május 7.) Felhangolva. Bemutató a Ruszt József Stúdiószínházban

Megtartotta az évad utolsó bemutatóját a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata. Május 3-án volt a premierje a Felhangolva című, műfaji meghatározása szerint mesés zenés evésnek, amelyben a színház kilenc művésze avatja be a nézőket életének fontos pillanataiba úgy, hogy a szálakból komoly mélységeket is felmutató, zenében elbeszélt emberi történet válik. A Felhangolva című előadást Kovács Lehel rendezte.
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Kézzelfogható távolságaim – Kókai Mimi kerámiaszobrai

Kókai Mimi kerámiaszobrásznak nyílt kiállítása április 18-án a Nemzetközi Kerámia Stúdió Kápolna Galériájában. A Magyarországon született, de az utóbbi néhány év kivételével Kanadában élő művésznő Kézzelfogható távolságaim címmel tárta a közönség elé legújabb munkáit, amelyek segítségével a törékeny és kiszolgáltatott emberi test és lélek sérüléseit és mélységeit tárja a széles nyilvánosság elé.
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Orgonák Éjszakája, 2024. Romantikus szerenád összefoglaló

Egy séta keretében három orgonakoncerten vehet részt bárki, aki Kecskeméten jár május 18-án. A különleges programsorozat úgy kerül megrendezésre, hogy egymás után mind a három koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett.
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Tóth Péter zeneszerző estje

Április 12-én, a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál utolsó könyvtári rendezvényeként előadást tartott Kecskeméten kórusszerzői munkásságáról Tóth Péter Erkel és Bartók-Pásztory díjas zeneszerző, Magyarország érdemes művésze. A komponista előadása egy sikeres sorozat részeként valósult meg, ahol már több szerző, így Kodály Zoltán, Orbán György, Kocsár Miklós és Gyöngyössy Levente kórusok számára írott műveiről hallhatott előadásokat a kecskeméti közönség.
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Kocsár Miklós emlékkoncert a Kodály Iskolában

Az idei tavaszi fesztivál utolsó komolyzenei programján Kocsár Miklós zeneszerző 90. születésnapjáról emlékeztek meg a Kodály Iskola dísztermében. A komoly érdeklődést kiváltó koncerten a Miraculum Gyermekkórus és a Kecskeméti Énekes Kör mellett fellépett Madarász Éva zongoraművész, illetve a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult fúvósötös is. Az eseményen részt vett az zeneszerző özvegye, a Kodály Intézet egykori tanára, Kocsárné Herboly Ildikó és fia, Kocsár Balázs Liszt - díjas karmester is.
2024.04.10

Dr. Polyák Zsuzsanna a Nemzetközi Kodály Társaság új alelnöke volt a Múzsa vendége

A Kodály Intézet tudományos munkatársa, tanára a Nemzetközi Kodály Társaság alelnöke lett. Polyák Zsuzsanna egyhangú szavazással kapta meg a megtisztelő felkérést. Polyák Zsuzsanna neves elődök munkáját folytatja, hiszen korábban a Nemzetközi Kodály Társaság alelnöke volt többek között dr. Ittzés Mihály Szabolcsi Bence-díjas zenetudós, az MMA rendes tagja és Vikár László Széchenyi-díjas zenetudós, folklorista, Kodály Zoltán tanítványa, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének két korábbi igazgatója: Erdei Péter Liszt- és Bartók–Pásztory-díjaskarnagy és dr. Nemes László Norbert Bartók–Pásztory- és Artisjus-díjas karnagy.