Címke: Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület
Keresés
Dátum választó
Rendezés
89 találat
2024.03.08

Egy örökifjú hegedűs zenés bolondozása

„Egy szerelem története” címmel a nőket is köszöntő vidám programot rendezett szerdán a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Katona József Könyvtár. Az est főszereplője, Szecsődi Ferenc Liszt-díjas érdemes és kiváló hegedűművész – közreműködött Benedekfi István (zongora) és testvére, Benedekfi Zoltán (hegedű) – zenés bolondozásra hívta az érdeklődőket.
2023.12.20

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület díját kapta Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezetője

Kiemelkedő és áldozatos munkája elismeréseként, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület díját adták át a hétvégén ünnepélyes keretek között Barta Dórának a Kecskemét City Balett vezetőjének, aki egyben a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója is. A díj odaítélésében a művészeti életben meghatározó balettegyüttes országos és nemzetközi sikerein kívül nagy szerepe volt mindannak a sok újításnak is, amellyel az idei évben találkozhattunk a Hírös Agóra vezetőjeként életre hívott rengeteg eseményen. Barta Dórát kérdeztük egy villáminterjú erejéig:
2023.09.16

Gyermekeink a kincseink: babakocsik és kismotorok felvonulása Kecskeméten

Szombaton megrendezte hagyományos, Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozatát a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. Az eseményt ezúttal a Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként és támogatásával valósult meg. A Családi napon közel 100-an vonultak fel babakocsikkal, kismotorokkal. Az eseményhez kapcsolódva Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület huszadik alkalommal ajándékozott meg tíz kecskeméti újszülöttet és családját egy-egy mózeskosárral, a hozzá tartozó babakelengyével és vásárlási utalvánnyal.
2023.09.16

Családi nap Kecskemét főterén

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület idén is megrendezi hagyományos, Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozatát, amely ezúttal a Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként és támogatásával megvalósuló Családi nap keretében zajlik Kecskeméten. Mutatjuk a szombatra tervezett programokat:
2023.09.13

Stúdióbeszélgetés: Nagyhegyesi-Kis Mariann a szombati családi napról

A Budapesti Demográfiai Csúcs ötödik alkalommal helyezi a középpontba a családok ügyét. A csúcs kísérőprogramjaként több vidéki nagyvárosban, így Kecskeméten is családi napot tartanak. Szombaton a Főtéren délelőtt 10 órától egészen estig színes programokat kínálnak minden korosztály számára. A családi nap részleteiről beszélgettünk Nagyhegyesi-Kis Mariannal, a Polgármesteri Hivatal Közösségi Kapcsolatok Osztályának vezetőjével.
2023.09.13

Babakocsis és kismotoros felvonulás is lesz a főtéri családi napon

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület idén is megrendezi hagyományos, Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozatát, amely ezúttal a Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként és támogatásával megvalósuló Családi nap keretében zajlik Kecskeméten. A számos civil szervezet és intézmény, valamint a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló eseménnyel a szervezők a gyermekvállalás fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet.
2023.06.10

A családok körül forog a világ!

Felemelték a gyermekeket a magasba a főtéren ma délelőtt. A kicsik nagyon élvezték, hogy „repülhettek”. És miért ne élvezték volna, hiszen szüleikkel voltak együtt. Ez volt a lényege a mai eseménynek, hogy körülöttük, a családok körül forog a világ! Szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. Ez így van rendjén, ezt fejezte ki az a közel kétszáz fő, akik részt vettek a flashmobon.
2023.03.09

A nők a mozgatórugói a hétköznapoknak

Nőnapi extra napot tartott a Plazma Center, melynek során nem csak ajándékokkal kedveskedett a plazmaadóinak, hanem a húsz éve működő Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület részére is átnyújtotta a 100 000 Ft-os támogatását.
2022.11.24

A hétvégén lesz az első adventi gyertyagyújtás

Elérkezett az év talán legszebb időszaka, az advent. November 27-én lesz advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg a koszorú első gyertyáját, elkezdődik az új egyházi év. Kecskeméten a már megszokott módon idén is hétről – hétre fellobban egy-egy gyertya lángja a város adventi koszorúján.
2022.11.23

Adventi szombat esték Kecskeméten

Tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület az Adventi szombat esték elnevezésű programsorozatát. Idén is hétről-hétre fellobban egy-egy gyertya a város adventi koszorúján, miközben rövid műsorok keretében a különféle egyházi felekezetek képviselői osztják meg ünnepváró gondolataikat. A Régi idők karácsonya elnevezésű programsorozatba ágyazva zajló alkalmak minden szombaton szeretetvendégséggel zárulnak. A szervezők – Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, valamint a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ – minden érdeklődőt tisztelettel várnak!