Címke: stúdióbeszélgetés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
96 találat
2023.04.28

Görbe László piarista plébánossal beszélgettünk Ferenc pápa látogatásáról

Görbe László piarista plébános volt vendégünk a KTV stúdiójában péntek este. A beszélgetés témája természetesen Ferenc pápa látogatása, mindenekelőtt a vasárnapi Kossuth téri szentmise volt. Görbe atya azt tanácsolta: előítéletek nélkül hallgassuk meg és fogadjuk be a pápa üzenetét. A stúdióbeszélgetésből számos praktikus tudnivaló is kiderül a vasárnapi budapesti pápai misével kapcsolatban.
2023.04.25

A digitális függőségről beszélgettünk

Napjaink egyik legaktuálisabb témájával foglalkozik a Digital Lions Club csütörtökön. Az előadás a Digitális világunkban a gyermekkori szorongás tüneteit és okait tárja majd fel az érdeklődők előtt, amely online lesz megtekinthető.
2023.04.19

Szabó Tibor, a KTE Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója volt a vendégünk

Kecskeméten az elmúlt években gombamód szaporodni kezdtek az új műfüves és füves sportpályák. Ennek köszönhetően egyre több gyermek mozog rendszeresen óvodákban, iskolákban. A beruházások természetesen hatással vannak az utánpótlásnevelésre is. A témáról Szabó Tiborral, a KTE Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójával beszélgettünk a KTV Kiemelő című műsorának szerda esti adásában.
2023.04.18

Hamzáné Lakó Judittal beszélgettünk Kecskemét és térsége új online rendezvénynaptáráról

Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptára az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából. Az aranyhomok.hu honlapon elérhető naptár szerint több mint 300 program várja idén is az érdeklődőket egész évben. A programokról beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.
2023.04.12

Szépné Panda Tímea volt a KTV vendége

Április 29-án, szombaton rendezik meg a VIII. Szép kihívást. A 200 kilométeres kerékpáros teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, de a hagyományoknak megfelelően kisebb és nagyobb távok is várják a résztvevőket. A KTV vendége Szépné Panda Tímea, a Szép kihívás szervezője volt szerdán este.
2023.03.27

Az érdemes művész címmel kitüntetett Horváth Mária volt a vendégünk

Március 15. alkalmából a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, grafikus, bábtervező művész, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja. Kitüntetése kapcsán beszélgettünk vele a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában.
2023.03.20

A lovagkereszttel kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. A kecskeméti Kodály Intézet igazgatóhelyettesét pályájáról, a pandémia oktatást átalakító hatásairól és a Kodály Intézet jelenleg zajló nagyszabású felújításáról, bővítéséről is kérdeztük.
2023.03.04

Stúdióbeszélgetés a Jó szívvel című jótékonysági bálról

Jó szívvel címmel rendez jótékonysági bált a Jurátus Hungary Kft. március 11-én, szombaton este a Four Point by Sheraton Kecskemét Hotelben. A gyűjtés célja a megyei kórház invazív kardiológiai osztályának támogatása egy mobil betegmonitor-rendszer beszerzése érdekében. Ezzel kapcsolatban voltak a KTV Kiemelő című műsorának vendégei dr. Berta Balázs osztályvezető főorvos, valamint dr. Kócsó Sándor ügyvéd és Kovács László Zsolt agrármérnök, a jótékonysági estély szervezői.
2023.02.28

Sárosi Gáborral, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével beszélgettünk

Georg Büchner Leonce és Léna című darabját mutatják be holnap, szerda este 18.00 órától a Kecskeméti Színjátszó Műhely végzős diákjai a Ciróka Bábszínházban. A munka egyfajta gyakorlati felkészülést is jelentett a színművészeti tanulmányokra készülőknek. A KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában Sárosi Gáborral, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével beszélgettünk, akit a produkció további sorsáról és a színjátszó műhellyel kapcsolatos tervekről is kérdezett kollégánk, Farkas Diana.
2023.02.25

Feczák László görögkatolikus pappal beszélgettünk a nagyböjtről

A nagyböjt időszaka hamvazószerdától nagyszombatig tart a római katolikus egyházban. A görögkatolikus egyházban már két nappal korábban elkezdődik. A böjt a görögkatolikusok számára is a lelki felkészülés, húsvéti készület időszaka. Erről beszélgettünk a KTV Kiemelő című magazinjában vendégünkkel, Feczák László Kecskeméten szolgáló görögkatolikus pappal, parókussal.
2023.02.21

Ralf Roberttel, a kecskeméti Esély Központ vezetőjével beszélgettünk

Ki lehet-e emelkedni a mélyszegénységből? Mi adhat erőt egy gyermeknek, aki a legszegényebb rétegből érkezik, árvaházba kerül, majd egyszer csak az életben találja magát minden háttér nélkül? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az Esély-es esték sorozat. A tegnapi előadás apropóján, amelynek vendége Káli-Horváth Kálmán cigány származású magyar festő, előadóművész, költő volt, Ralf Roberttel, a kecskeméti Esély Központ vezetőjével beszélgettünk.