Címke: Tavaszi Fesztivál
Keresés
Dátum választó
Rendezés
7542 találat
2024.04.24

MÚZSA (2024. április 23.) Kocsár Miklós emlékkoncert a Kodály Iskolában

Az idei tavaszi fesztivál utolsó komolyzenei programján Kocsár Miklós zeneszerző 90. születésnapjáról emlékeztek meg a Kodály Iskola dísztermében. A komoly érdeklődést kiváltó koncerten a Miraculum Gyermekkórus és a Kecskeméti Énekes Kör mellett fellépett Madarász Éva zongoraművész, illetve a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult fúvósötös is. Az eseményen részt vett az zeneszerző özvegye, a Kodály Intézet egykori tanára, Kocsárné Herboly Ildikó és fia, Kocsár Balázs Liszt - díjas karmester is.
2024.04.02

Komolyzenei programajánló – 2024. április

Királyok zenéje a Városházán, cimbalomest az Ókollégiumban, dr. Kovács Sándor előadása Bartók amerikai éveiről a Katona József Könyvtárban, valamint fiatal virtuózok koncertje a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral, Palotás Gábor ütőhangszeres szólóestje és Kocsár-emlékhangverseny a Kecskeméti Kodály Iskolában – április hónapban többek között ezek a programok várják Kecskeméten a zeneszeretőket.
2024.03.26

Cseh Tamás: Százféle változatban

Cseh Tamás neve mindenki számára jelent valamit. Ő volt az, akit több generáción keresztül újra és újra felevenítettek, akinek munkássága napjainkig a zeneművészet meghatározó helyén emelkedik. Az ő munkássága és világa előtt tiszteleg a Hírös Agóra április 4-i koncertje, a Cseh Tamás: Százféle változatban című előadása, amelyen a krónikás dalait neves előadók fellépésében hallgathatja a közönség.
2024.03.25

Tavaszi Fesztiválról élőzött stábunk

Három nagyszabású néptáncelőadással, Cseh Tamás-koncertszínházzal, Bach-hangversennyel és bohém jazzel, három művészeti vásárral, a SZÍN-TÁR előadásaival és megannyi más programmal, összesen csaknem 60 eseménnyel várja látogatóit a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál március 14. és április 14. között.
2024.03.24

Tavaszi művészpiac az Agórában

Igazi tavaszi zsongással telt a hétvége a Hírös Agóra falai közt. A megszokott és szeretett decemberi HArt Placc idén a Tavaszi Fesztivál keretein belül is helyet kapott. A kétnapos művészpiacon ismét megfordult a város alkotóinak apraja-nagyja, a rendezvény sikere pedig most is felülmúlta a várakozásokat.
2024.03.20

Fiatal komolyzenei tehetségek a Tavaszi Fesztiválon

Fiatal komolyzenei tehetségek mutatkoznak be a nagyközönség előtt az idei Tavaszi Fesztiválon Kecskeméten. Március 22-én az Evangélikus Templom ad otthont a „Komoly mosolyok” – című díjtalan előadásnak. A komolyzenei koncerten Elgar, Debussy, Bach, Kodály valamint saját dalok is felcsendülnek majd.
2024.03.19

Peer Gynt története elevenedett meg a Hírös Agórában

Edvard Grieg nagyszabású kísérőzenéjét szólaltatta meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar hétfő este a Hírös Agóra színháztermében. A Filharmónia Magyarország Kodály-bérletének harmadik estjén – amely egyúttal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál nagyzenekari nyitánya is volt – az együttest Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes és kiváló művész dirigálta, az alkalom szólistája Kriszta Kinga szoprán énekesnő, narrátora Kovács J. István színművész, a Térszínház tagja volt.
2024.03.18

HA Design - innovatív iparművészeti vásár április első hétvégéjén

Kecskeméten az elmúlt években kiemelt szerepet kapott a művészet, az alkotás, az egyediség és a minőség. A Hírös Agóra új sorozatként életre hívja a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a HA DESIGN stílusteremtő eseményét. Mások mellett olyan prémium színvonalat képviselő iparművész-tervezők fogadták el a meghívást, mint Király Fanni, Konsánszky Dóra és Horn Enikő, akiknek lételeme a kreativitás, az önálló szemlélet, az innovatív alkotás létrehozása. A vásár április 6-án és 7-én (szombat-vasárnap) várja a látogatókat a Hírös Agóra főépületében.