Címke: Ukrajna
Keresés
Dátum választó
Rendezés
77 találat
2024.04.17

A 2024. évi Írónád díjat Vitális Judit kapta

Ukrajnai evangélikusok életét, piliscsabai kisgyerekek és fogyatékkal élő idősek közös programját, illetve elváltként újraházasodott, elkötelezett evangélikusokat bemutató riportot, valamint egy hívő stand upossal készült interjút ismert el idén a Magyarországi Evangélikus Egyház a Bornemisza Péter- és az Írónád díjjal és különdíjjal. A díjazottak között volt internetes portálunk korábbi munkatársa, Zsolczainé Vitális Judit is.
2024.03.24

ORFK: csaknem 13 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6915-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5937-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.
2024.03.01

Töretlenül magyarok: sorozatosak a kitiltások Ukrajnából

Sorra tiltogatnak ki magyarokat az ukránok az országukból az elmúlt időszakban. Erről azonban semmilyen értesítés nem érkezik tőlük. Dr. Kócsó Sándor ügyvéd megpróbálta kideríteni kollégánk, Molnár H. Boglárka kitiltásának okát. Az erről készült beszélgetést a péntek este nyolc órakor kezdődő Töretlenül magyarok magazinban tekinthetik meg. Ezt követően a PestiSrácok videós beszámolóját láthatják. Kertész Dávid újságíró abban az ügyben nyomozott, miszerint tényleg átjárnak-e az ukrán katonák a magyar határon.
2024.02.02

Töretlenül magyarok: több mint félmillió lehet Ukrajna vesztesége

Bár államtitkot képez Ukrajnában, hogy mennyien vesztették életüket a háborúban, a PestiSrácok számításait megerősítette a volt ukrán belügyminiszter. Eszerint Ukrajna veszteségei meghaladták a félmillió főt. Ebben a témában lesz vendége a mai Töretlenül magyarok magazinnak Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója, külpolitikai elemzője. Ezt követően a történelmi térképek hamisításával folytatódik az adás. Jeney János térképész beszél majd egy általa készített webes felületről, ahol megtalálhatóak ezek a dokumentumok.
2024.01.05

Komoly megfélemlítések állhatnak a kárpátaljai nyílt levél hátterében

Erősen felborzolta a kedélyeket az a bizonyos nyílt levél, melyet december 11-én tett közzé az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség. A nyilvános bejegyzést több kárpátaljai magyar is aláírta, miszerint támogatják Ukrajna EU-s csatlakozását. Azonban nagyon úgy néz, hogy nem önszántukból írták alá a dokumentumot, komoly fenyegetések, megfélemlítések állhatnak a háttérben.
2023.08.04

Georg Spöttle a Töretlenül magyarok legújabb adásában

Georg Spöttle a Töretlenül magyarok mai adásának első vendége. A külpolitikai elemző szerint szándékosan tette bombázás célpontjává Kárpátalját Ukrajna, miután a Reinmetall harckocsi javítóüzemet épít Beregszász járásban. Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével pedig a július 8-án, Úzvölgyében történtekről beszélgetünk, mivel ismét behatolt a Mihai Tîrnoveanu által vezetett hungarofób csoport a katonatemetőbe és meggyalázták azt.
2023.02.24

Egy éve tart a háború Ukrajnában-Megemlékezés

Napra pontosan egy éve tört ki az orosz-ukrán háború. A fegyveres konfliktusnak egyelőre nem látni a végét, a mai napig nem sikerült érdemi tárgyalásokat folytatni, amelyek a békét támogatnák. Mindeközben rengetegen menekülnek el Ukrajnából. Ma este 6 órakor gyertyát gyújtottak Kecskeméten a null kilométerkőnél, az áldozatokra emlékezve.