Címke: városfejlesztés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
121 találat
2024.03.01

Folytatódhat a főtér revitalizációja

A külső városrészek fejlesztése mellett nem állhat meg a városközpont, közelebbről a főtér revitalizációja sem. Boros Pál építész jóvoltából nemrég áttekintés készült a még felújításra váró jelentősebb épületekről, a következő hónapokban pedig megkezdődhet a tervek, és esetenként a funkcióbővítés részletesebb kidolgozása a KIK-FOR bevonásával. A megvalósítás az elkövetkező években történhet meg önkormányzati, állami és uniós források igénybevételével, az egyházak közreműködésével, továbbá a minőségi szemléletet képviselő privát partnerek bevonásával. A nagyszabású tervekről Öveges Lászlóval, Kecskemét főépítészével beszélgettünk.
2024.02.23

Zöld, élhető, modern - Bemutatták a Homokbányára tervezett új városközpont koncepcióját

Zöld, élhető, modern, de egyúttal a kecskeméti hagyományokhoz illeszkedő – ilyennek álmodta meg Zoboki Gábor építész és csapata a Homokbányára tervezett új kecskeméti városközpontot. A két éve zajló munka, melyhez több százan járultak hozzá ötleteikkel, a végéhez érkezett. A koncepciót péntek délután mutatták be a Neumann János Egyetemen. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a Széchenyiváros építése óta nem volt ilyen lehetősége a városnak arra, hogy egy vadonatúj városrészt álmodjon meg.
2023.10.19

Közel 20 milliárdos TOP-os csomagról döntött ma a közgyűlés

A nagyobb részt uniós forrást tartalmazó TOP Plusz programból 2027-ig 19,3 milliárd forintos forrás áll majd Kecskemét rendelkezésére városfejlesztési feladatok megvalósítására. A forráskeret felosztásának tervéről döntött ma a közgyűlés. Mint kiderült, a támogatói kérelmeket jövőre adják majd be, de az már biztos, hogy forrást kap a ménteleki, illetve a kadafalvi óvoda fejlesztése is.