Címke: véradás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
847 találat
2024.06.14

Fontos, hogy aki teheti adjon vért!

Ma vagyis június 14-én ünneplik szerte a világban a véradók napját. A Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a világnaptól függetlenül folyamatosan kéri a lakosság segítségét, hogy biztosított legyen a kórházak vérkészlete. Megyénkben és Kecskeméten jövő héten is várják az önkénteseket. A megyeszékhelyen hétfőn és csütörtökön este hatóráig tart nyitva a véradóállomás.
2024.02.22

Jubilált a Civil Véradás

Tizedik alkalommal szervezték meg a Civil Véradást. A Kecskeméti Területi Vérellátó Központban sorra érkeztek mindazok, akik a különböző civil szervezetek képviseletében fontosnak tartották a segítségadást. A mai napon a véradás mellett ingyenes szűrésen is részt lehetett venni.
2023.11.03

Időpontot foglalhatunk véradásra

November 1-jétől országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az Országos Vérellátó Szolgálat online időpontfoglalási lehetősége. A rendszer használata nem lesz kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak.
2023.09.07

Kilencedik alkalommal rendeztek civil véradást Kecskeméten

Több mint ötvenen adtak vért csütörtökön a kilencedik alkalommal megrendezett civil véradáson a Kecskeméti Területi Vérellátó Központnál. Bár ez a szám soknak tűnik, hazánkban naponta legalább 1600-1800 embernek kellene vért adnia ahhoz, hogy minden vérellátásra szoruló beteg megkapja a szükséges segítséget.