CIRÓKÁS NAP kalandjátékokkal és vendégelőadással

A 10. Színházi Olimpia második eseményét május 14-én rendezik a Ciróka Bábszínházban

2023. 05. 05., 08:44
Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.

A bábszínház kapuja 9.30-kor nyílik meg a látogatók előtt, és máris kezdetét veszi a kalandtúra. Az egyes állomásokon szükség lesz bátorságra, kitartásra, türelemre, hiszen meg kell küzdeni a sárkánnyal, vissza kell juttatni a griffmadár fészkébe a tojásokat, a tenger mélyére kell merülni a csillagokért és a földre pottyant bárányfelhőket is vissza kell juttatni az égre. A feladatok sikeres teljesítéséhez a Félegyházi Pékség finom tízórait is biztosít a gyerekeknek, így aki elfáradt, a bábszínház hangulatosan berendezett udvarán piknikezhet, hogy erőt gyűjtsön az újabb kihívásokhoz.

11 órakor a nagyterem ajtaja is kitárul, és kiderül végre, hogy ki lesz a következő évad Tiszteletbeli Társulati Tagja. Ezt a címet az nyerheti el, aki szeptembertől májusig a legtöbb hétvégén látogatott el a bábszínházba. Fényképe felkerül a bábszínház társulati tablójára, és egy- az új évadra szóló - ajándék bérlettel gazdagodik. Akik legalább nyolc alkalommal választották vasárnap délelőtt a Ciróka programjait, az izgalmas játékok és élmények mellett egy Mágikus Kő birtokosai lehetnek.

Ezt követően Écsi Gyöngyi Árgyélus Bábos Meseszínháza várja az érdeklődőket, a Szőlőszem Kálmán című vendégelőadással.
A mese főszereplői, Kálmán és Boriska, mindketten szőlőszemből születnek. Az egyik királyi palotában, a másik egy szegény viskóban lát napvilágot. Szerelmetes kapcsolatukra azonban ezer veszély leselkedik…

A népi mondókák, a bölcsesség és humor, a palóc nyelv ékes szókincse és az élő népzene egy léleknyitogató közegbe invitálja a nézőket. A bábos népmese közreműködést kínál fel kicsiknek és nagyoknak, így a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a történetmesélésben is. Az előadás a 10. Színházi Olimpia „Határtalanul magyar” programsorozatának keretében lesz látható.