Covid gyerekszemmel a Lánchíd utcai iskola Maszkabál előadásában

2022. 12. 27., 10:39
A pandémiás időszakra reflektált a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola december közepén bemutatott Maszkabál című előadása. A KTV Múzsa című kulturális műsorában bepillanthatunk az előadásba, valamint annak hátterébe Pölös János szerkesztő-rendező, az iskola tanára segítségével.

A Maszkabál kifejezetten gyerekszemmel dolgozza föl a Covid-járvány időszakát. A fellépő gyerekek kizárólag egy maszkot használtak tárgyi kifejezőeszközként, ezen kívül csupán mozgásukkal és az előadott versekkel mutatták meg, hogy mit jelentett számukra a lezárások időszaka. Két Kosztolányi- és egy Juhász Gyula-versen kívül az összes többi elhangzott költemény amatőr poéták, valamint gyermekek tollából született.

Az előadás hátterébe, a felkészülés időszakába Pölös János szerkesztő-rendező, a Lánchíd utcai iskola tanára kalauzol el minket. Mint mondta, két hónapot vett igénybe a művek összeszerkesztése, majd szeptembertől indult meg a próbafolyamat, mely a december 12-i nyilvános előadáshoz vezetett az iskola aulájában.

A teljes riportot itt tudja megnézni:

Kapcsolódó cikk