Csak közel tökéletes játékkal győzhet a KNKSE a Gyula ellen

2024. 04. 18., 10:30
Nem a tervek szerint alakult a Kecskemét legutóbbi mérkőzése; az Algyő elleni első félidő végén még vezettek a hírös városi lányok, ám ahogy fáradt a csapat, úgy fordította a meccs állását a maga javára a dél-alföldi alakulat, végül nagy különbséggel győzött az Algyő (26-34). Egészen biztosan nem lesz több variációs lehetősége Bíró-Kisjuhász Petrának ezen a hétvégén sem, ám a hibák számának leszorításával lehet keresnivalója a Gyula ellen vasárnap, ismét hazai pályán.

A Gyula eddig három mérkőzést játszott a felsőházban, az Inárcsot oda-vissza legyőzte (38-19 ill. 28-36), ám legutóbb Vecsésen egy góllal alulmaradt (32-31). A KNKSE sajnos pont a rájátszásra fogyatkozott meg; a parádés ősz után példátlan sérüléshullám érte el a gárdát, így Megyesi Milláék küszködős tavaszra számíthatnak – Szarvason alulmaradtak három találattal (22-19), majd remek játékkal győztek Békéscsabán (24-28), múlt vasárnap azonban nyolc góllal kikaptak az Algyőtől.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - A Gyula a H-csoport győzteseként érkezett a rájátszásba, mindössze egyetlen vereséget szenvedve az alapszakasz során. Két magabiztos győzelem után azonban a múlt hétvégén alulmaradtak Vecsésen, így biztosan emelkedett bizonyítási vággyal érkeznek majd. Azonban ez az eredmény is mutatja, hogy nem verhetetlenek, és a velünk hasonló játékerőt képviselő Vecsés is képes volt őket legyőzni. Nekünk viszont csak akkor lesz esélyünk, ha a múlt hétvégi teljesítményünk több szintet javul majd, a védekezésünk újra agresszív lesz és a lerohanások során nem követünk el annyi hibát.

Kecskeméti NKSE – CZ-Gyulasport NKFT

Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet, Felsőház, 3. forduló

2024. április 21. vasárnap, 14:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Gulyás, Kolics