Családtörténeti érdekességek Petőfi Sándorról

2023. 11. 15., 18:50
Petőfi Sándorról hallhattak érdekességeket az érdeklődők a Katona József Könyvtárban. A mai napon rendezte meg minikonferenciáját a Bács-Kiskun Vármegyei családfakutató csoport és a Magyar Családtörténeti Egyesület. A téma a költő, Petőfi Sándor volt, a bicentenáriumi évhez kapcsolódva.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 26 képet tartalmaz

"Családtörténeti érdekességek Petőfi Sándorról" címmel szervezték meg a mai napon a minikonferenciát, amely Petőfi életét foglalja össze. Az eseményt a Bács-Kiskun Vármegyei családfakutató csoport és a Magyar Családtörténeti Egyesület rendezte meg, a bicentenáriumi évhez köhetően. Ma délután 5 előadót hallhattak a résztvevők.

Többek között olyan témákat érintettek, mint például, hogy Petőfi hova járt iskolába, de átvették a rokoni kapcsolatit, esküvőjével kapcsolatos érdekes történeteket, valamint a költőtől származó relikviákat is megtekinthette és megismerhette a hallgatóság. Elsőként Székelyné Kőrösi Ilona, történész, etnográfus kezdte meg az előadást, amely a költő tanulmányi éveiről szólt. Mint mondta, a mostani adatok szerint nyolc helyre járt iskolába, de elemi tanulmányait Kecskeméten kezdte meg és fejezte be a Kecskeméti Evangélikus Elemi Iskolában. Az előadások mellett az Evangélikus Gyűjtemény kiállítása pedig azt mutatja be, mit tudnak a mai fiatal iskolások Petőfiről.