Címke: Katona József Könyvtár
Keresés
Dátum választó
Rendezés
96 találat
2023.06.02

Pécsi Rita: a haragot nem szabad elnyomni, de kezelését tanulni kell

A harag természetes érzelem, amit nem szabad elnyomni vagy szégyellni. Természetes vészjelzés, hogy valami, ami számomra fontos, veszélyben van. A haragban hihetetlen erő rejlik, amit „jól be lehet fogni”, ha helyesen viszonyulunk hozzá és megtanuljuk kezelni, jól kifejezni – mondta Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár a megyei könyvtárban csütörtök délután tartott előadásán.
2023.05.31

Farkas Attila Márton: Buddha szkeptikus és pragmatikus fickó lehetett

A történeti Buddha szkeptikus, pragmatikus, a rögzített világnézeteket ellenző ember lehetett, akinek tanítása nem a nyugati értelemben vett filozófia vagy vallás volt, hanem egy spirituális út és módszer, melynek célja az ember állandó nyugtalanságának, szorongásának megszüntetése – mondta Farkas Attila Márton vallástörténész a megyei könyvtárban tartott keddi előadásán.
2023.05.16

Fókuszban a légúti betegségek

A gyermekek légúti betegségei kerültek fókuszba a mai napon a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A születésünnep programsorozat alkalmából dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főorvosa mesélt a szülőknek, illetve várandós kismamáknak a betegségekről.
2023.04.17

Bemutatták a Mélymerülés Utcalap legújabb számát

A Mélymerülés Utcalap eladásából származó bevétel most egy nem mindennapi helyzetbe jutott család sorsának enyhítését szolgálja. Egy olyan családnak segítenek, aki az elmúlt négy évben veszítette el két kisfiát és most is nagyon nehéz helyzetben vannak. A gyerekek ápolása és temetése miatt kényszerültek hitelt felvenni. Családi támogatásra nem számíthatnak. Az apa régóta dolgozik egy helyi […]
2023.03.01

MÚZSA - Petőfi nyomában címmel online játék indult

Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából online ismeretterjesztő játékot indított a Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával. A Petőfi nyomában című játék létrejöttéről, tartalmáról és tervezett utóéletéről (a nyereményekért folyó játék június végéig tart) Kriskó János beszélgetett Katona Tiborral, a Katona József Könyvtár tájékoztatási osztályvezetőjével a KTV Múzsa című kulturális magazinműsorában.
2023.01.22

Valódi közönségsiker volt Agócs Gergely kecskeméti előadása

Hagyomány és társadalom címmel dr. Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza osztályvezetője tartott előadást szombat délután a magyar kultúra napja alkalmából a Katona József Könyvtárban. A másfél órás előadásban Agócs Gergely felvázolta műveltségünk mai állapotát, a fogyasztói társadalom romboló hatásait, és hangsúlyozta a személyes aktivitások fontosságát a kultúra megőrzésében és továbbfejlesztésében.
2023.01.14

Nincs bátorsága nem írni

A Bécs-Kecskemét tengelyen hosszú ideje ingázó S. Csoma János könyvbemutatóját tartották január 13-án, pénteken a Katona József Könyvtár 2. emeleti termében. A többkötetes költő legújabb, Utóéletem című könyvét dr. Turai Kamil mutatta be, az est moderátora Martos Péter szerkesztő volt, közreműködtek Pohl Balázs színész és Szabó Sándor tárogatóművész.
2022.12.14

Bahget Iskander életrajzi kötetének bemutatója a Múzsában

Kötet jelent meg a jövőre 80. születésnapját ünneplő Bahget Iskander Kossuth-díjas fotóművész életéről. A kalandos életű, szír származású fotográfus elérkezettnek látta az időt, hogy a maga sajátos nyelvén elmesélje az élettörténetét egy avatott tollú szerzőnek. Egy korábbi közös munka kapcsán kerültek munkakapcsolatba Borzák Tibor újságíróval, és rövid idő alatt elkészült az Egy pillanat című portrékötet, amelynek bemutatóját december 8-án tartották a Katona József Könyvtárban.