Csalók járják a társasházakat Kecskeméten

2023. 01. 06., 17:10
Élező szakembereknek állítják be magukat azok a csalók, akik társasházakba csengetnek be. Erről számolt be egy kecskeméti lakos a közösségi média felületén.

Manapság szinte nincs olyan hét, amikor ne értesülnénk a csalók újabb és újabb trükkjeiről, melyekkel súlyos összegekkel akarják megrövidíteni a gyanútlan embereket. A legismertebb telefonos csalások mellett, már társasházakba járnak a csalók Kecskeméten. A kaputelefonban magát szakembereknek beállító embereket, a mit sem sejtő lakók beengedik, ezzel megtörténhet a baj.

A közösségi média felületén számolt be arról egy helyi lakos, hogy a társasházában ismeretlen, gyanús külsejű és viselkedésű alakok kopogtattak be sorra a lakások ajtajain. Amikor megkérdezte miért kopogtak, a férfi annyit mondott "élezni jöttek, ollókat, késeket". A hölgynek azonnal feltűnt a zavart ember viselkedése, majd tovább faggatta, de az nem adott érdemi választ. Amikor több lakó is kinézett a folyosóra, az alakok sietve indultak a kijárat felé, elhagyva a társasházat. A hölgy elárulta, szinte minden ajtón bekopogtattak, szerinte felmérték, hogy napközben mely lakásokban nem tartózkodnak otthon.

A „kéretlen szakemberek" viselkedése lebuktathatja őket, hiszen a jelenlegi gazdasági, piaci viszonyok között egy jó szakember nem úgy szerez magának ügyfeleket, hogy bekopogtat mindenhová. Érdemes figyelmesnek lennünk, és ha tehetjük, ne engedjünk be idegeneket a társasházi kapun.