Cseh gyermekkórus énekelt a Városháza díszudvarán

2023. 08. 23., 20:53
Az északkelet-csehországi Náchod városából érkezett fiatalok énekhangjai töltötték meg a felújított Városháza díszudvarát szerdán késő délután. A Hírös Hét Fesztivál főtéri ünnepi megnyitója előtti órában a Canto Gyermekkórus rövid műsorában gyönyörködhettek a zeneszeretők.

A Náchodi Alapfokú Művészeti Iskola Canto Gyermekkórusa lépett fel szerdán késő délután a Városháza díszudvarán. Az északkelet-csehországi régióban található városból érkezett fiatalok a holnap kezdődő, komoly szakmai elismertségnek örvendő Ohridi Nemzetközi Kórusversenyen vesznek majd részt, útjukat megszakítva – egyfajta főpróbát tartva – énekeltek Kecskeméten.

Műsoruk első részében elsősorban szláv dallamok, népdalok modern feldolgozásait szólaltatták meg játékos, felelgetős, táncos formában, majd spirituálék és afrikai énekek csendültek fel előadásukban. Végül a világ legtöbbet játszott kortárs zeneszerzője, Sir Karl Jenkins kompozícióját, az Adiemust, míg ráadásként a négerek népszerű esti imáját, az Éjjel-nappal angyal szeme vigyáz rám kezdetű dalt hallgathatták meg az érdeklődők.

A Canto Gyermekkórus korábban sikert aratott már többek között Belgiumban, Franciaországban, Litvániában és Spanyolországban. Énekeiket hallva vélhetően a közeli napokban Macedóniában, az ohridi versenyen is lesz okuk örvendezni.