Csillagles a Dombról

2023. 08. 12., 07:32
Emlékezetes estét szervezett a Kecskeméti Planetárium a Hírös Sport Nonprofit Kft.-vel és a Spiritstore-al karöltve. A két napos csillaglesen közel százan vettek részt.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 33 képet tartalmaz

Rengeteg résztvevővel zajlott a csillagles pénteken este a Benkó Zoltán Szabadidőközpont vízműdombjának tetejéről. Elkezdődött ugyanis a Perseidák éves meteorhullásának maximuma. A csúcs idén augusztus 12-13-ára esik, a kellően sötét égbolton ilyenkor az ember percenként akár több hullócsillagot is láthat.

Az izgalmas eseményen pokrócokon kémlelte az eget mindenki. Volt aki közben gyerekkori nyári emlékeit felidézve nosztalgiázott, volt, aki pedig nassolva turbékolt. A látványos jelenségek figyelése mellett a planetárium szakelőadója, Szabó Balázs tartott előadást, aki izgalmas információkat és poénokat szórt a leskelődőkre.

A kétnapos eseményen több különleges programmal is készültek a szervezők a csillaglesen túl. A Spiritstore csillagkeresős játékra, a Kecskeméti Planetárium pedig csillagászati kvízre invitálta a közönséget.

Az est folyamán lehetőség volt a Perseidák meteorraj megfigyelésére is, emellett távcsövön keresztül figyelhette a közönség a Szaturnuszt és a Tejutat.