„Csoda született” - Tíz éves a kecskeméti Four Points by Sheraton

2023. 05. 08., 22:33
Nagyszabású születésnapi rendezvényt szervezett a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont. A szálloda idén 10 éves: 2013. május 6-án nyitotta meg kapuit Kecskeméten. Azóta része lett a város vérkeringésének. A jubileum alkalmából mondott beszédében Juszkó Anita igazgató úgy fogalmazott: 10 évvel ezelőtt egy csoda született.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 43 képet tartalmaz

Teljes sötétségben vette kezdetét a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont 10. születésnapi rendezvénye. A Bodor Tibor Kulturális Egyesülettel közösen egy különleges műsorral lepték meg a vendégeket. Az előadás sztárja az egyesület elnöke, a látássérült zongorista, Helle Maximilian volt, aki a gyönyörű hangú Gallusz Nikolettát kísérte.

Ezt követően Knézy Jenő, az est házigazdája lépett a színpadra. A műsorvezető ismertette: „A szálloda 10 éve töretlenül magas színvonalon szereplője Kecskemét város és a térség turizmusának. A magas minőségi szolgáltatásaikkal és a nemzetközi szállodalánc háttértámogatásával az itt dolgozók töltik meg tartalommal mindennap a csodálatos épületkomplexumot. A hotel 136 szobája minden igényt kielégítő, magas komforttal rendelkezik, a legfölső szintjén kialakított tetőtéri fitness and spa részleg miatt a városba látogató turistáknak is vonzó szálláshely. A hotel Bistorant étterme nem csak a szállóvendégeket várja egész évben reggelitől vacsoráig. Modern konferenciaközpontja összesen 1.400 négyzetméteres területen helyezkedik el, a 450 fő befogadására alkalmas bálterem 3 részre osztható, mellette pedig 5 kisebb szekcióterem várja a vendégeit, így számos különböző méretű és tematikájú rendezvény befogadására alkalmas. Tíz év, több tízezer vendég, számos nagy sikerű rendezvény, mindennapos kihívások, díjak és elismerések, hosszan tarthatna a visszaemlékezés és méltatása az elmúlt éveknek.”

Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont igazgatója beszédében elmondta: „Olyan izgatottan vártuk a mai napot, mint 10 évvel ezelőtt a nyitás napját. Büszkék vagyunk a városunkra és tulajdonosunkra, aki Kecskemétnek adta ezt a csodálatos szállodát. (…) Elkészült egy időtálló szálloda, amit időről-időre igyekszünk megtölteni tartalommal. Tíz évvel ezelőtt tehát csoda született.”

Az igazgató azt is hangsúlyozta, hogy a szállodát a KÉSZ Csoport építette fel. „Amikor az első vendégeket kísértük végig a házban, nagyon jó érzés volt, hogy tényleg azt tudtuk nekik adni, amit ígértünk. Lehetett volna ez a szálloda bárhol a világban, nemzetközi mércével mérten készült el és működik, de büszkék vagyunk, hogy a tulajdonos úgy gondolta, hogy ez a szálloda legyen kecskeméti. Egy álomsztori a miénk, és ezt 2020-ig így is éltük meg. Egy nyitó vállalkozásnak a felemelkedési görbéjét produkáltuk. (…) Jó érzés, hogy ma is úgy állhatunk itt, hogy újra az üzleti felemelkedésről beszélhetünk, hiszen a kecskeméti szállodánk elsősorban üzleti és konferenciaturizmusra rendezkedett be” – fogalmazott Juszkó Anita, aki hangsúlyozta, az marad a fő célkitűzésük, hogy a vidék egyik legjobb konferenciaszállodája maradjanak, természetesen emellett gondolva egy környezettudatos működésre. „Ahol lehet, segítünk, igyekszünk a társadalmi felelősségvállalás területén is ott maradni” – szögezte le az igazgató.

A beszédet követően került sor a szálloda 10 évét bemutató kisfilm vetítésére, melyet a Kecskeméti Televízió kollégái készítettek el (Molnár H. Boglárka, Bárány István, Fialovszky László és Muresán András).

Majd a pezsgős koccintás következett. Varga Mihály, a Four Ponts by Sheraton tulajdonosa megköszönte mindenkinek, akivel megálmodhatta, akivel megépíttethette ezt a szállodát, illetve azoknak, akik fenntartják a hotelt, és azoknak a vendégeknek, akik rendszeresen idejárnak és jól érzik magukat a szállodában.

A köszöntő után következett a vacsora, valamint a torta, hiszen mit ér egy születésnap igazi születésnapi torta nélkül!