Debrecenben búcsúztatja az évet a Kecskeméti NKSE

2023. 05. 16., 10:45
Egyetlen forduló maradt hátra a Kecskemét számára a nehéz, viszontagságokkal terhelt 2022/2023-as bajnoki évből, és az NB I/B osztály küzdelmeiből. A hírös városiak jövőre az NB II-ben folytatják, új edzővel és új kerettel; a csütörtöki fellépés lesz tehát Mátrai Péter vezetőedző utolsó mérkőzése a Kecskemét trénereként.

Az elmúlt hétvégén az is eldőlt, hogy a KNKSE és a bajnokságtól korábban visszalépő Pénzügyőr mellett a Gárdony Pázmánd NKK búcsúzik a másodosztálytól; az utolsó forduló eredményeitől függetlenül.

A Kecskemét aktuális ellenfele, a DVSC U19 számára sem bír jelentős téttel az utolsó összecsapás, hiszen a két bajnoki pont megszerzése esetén sem lép előre a tabellán, ettől függetlenül a hajdúságiak egészen biztosan megtesznek mindent annak érdekében, hogy megnyerjék a találkozót.

A Debrecen fiatal csapata jól szerepelt idén, 13 győzelem mellett 2 döntetlen és 12 vereség a mérlegük, 28 egységgel a tabella 7. helyén állnak, a 6. Orosháza 32 pontot gyűjtött, így a DVSC U19 már nem foghatja be őket. A hajdúsági alakulat közvetlen üldőzője a Kispest volt, ám ők utolsó mérkőzésükön egy góllal alulmaradtak a Komárommal szemben, így 27 ponttal fejezték be a bajnokságot.

A KNKSE mérlege nem javult az elmúlt hétvégén, hiszen ellenfelük, a szintén újonc Pécs magával vitte a két pontot (20-38), a hírös városiak 2 döntetlen mellett 25 vereséget jegyeznek.

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Stabil, jó erőkből álló csapathoz utazunk, keretében olyan játékosokkal, akik a jövőben meghatározó szereplői lehetnek a legmagasabb osztálynak. Mit is mondhatnék? Célunk ezúttal is a tisztes helytállás, továbbá, hogy sérülés nélkül lehozzuk az utolsó meccset. Küzdeni fogunk!

DVSC SCHAEFFLER U19 – Kecskeméti NKSE

Női kézilabda NB I/B, 29. forduló

2023. május 18. csütörtök, 15:30
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok

Vezeti: Marosi, Pap

Szerző: Jámbor Csaba