Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét biztonságos közlekedéséről

2023. 03. 02., 17:55
Jövő héten lesz a Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság éves ülése, ahol Kecskemét városát dr. Homoki Tamás képviseli. Az alpolgármester ennek kapcsán arról beszélt a Kecskeméti Televízió stúdiójában, mit tehetnek a kecskemétiek annak érdekében, hogy kevesebb baleset történjen.

Dr. Homoki Tamás alpolgármester képviseli városunkat a jövő héten megrendezendő Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság éves ülésén. Ezen az eseményen a vármegyei rendőr-főkapitányság számol be az aktuális baleseti adatokról és statisztikákról. Kecskemét számára fontos ez az esemény, hiszen az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkenjen a balesetek száma. Ez pedig igen komoly feladat, annak figyelembevételével, hogy városunkban körülbelül 65-70000 gépjármű van nyilvántartva. Ez lakosságarányosan a legtöbb gépjárművet jelenti az országban.

Kecskeméten 2022-ben, nagyságrendileg 900 közlekedési baleset történt, melyből 750 vagyoni kárral járt, személyi sérülést vagy súlyosabb következményt nem okozott. 145 baleset járt személyi sérüléssel és 7 végződött halállal.

Dr. Homoki Tamás tervekről is beszélt, melyekkel tovább csökkenthető a balesetek száma. Elmondta, az 5-ös főút mellé, Talfája térségében felállított traffibox beváltotta a reményeket. Ennek mintájára hasonlót terveznek megvalósítani, a Halasi út, illetve az 52-es út bevezető szakaszán, az Auchan előtti területen is.

Az alpolgármester kiemelte, a térfigyelő kamerák, sebességmérők telepítése, a szintbeli kiemelések és a fokozott rendőri jelenlét hatékonynak bizonyulnak, de legfontosabb, hogy rend legyen a fejekben, a közlekedők betartsák a szabályokat, és toleránsak legyenek egymással szemben.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg: