Dr. Orsós Zsuzsanna rákkutató biológus volt az Esély-es esték vendége

2023. 04. 01., 15:54
Hogyan lábalhat ki az ember a szegénységből és teheti boldoggá saját életét? Erről mesélt péntek délután dr. Orsós Zsuzsanna rákkutató biológus a 4. Esély-es esték vendégeként a Digitális Tudásközpontban.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 21 képet tartalmaz

Jobban szeretem tanítani a halászt, mint helyette fogni a halat - indokolta dr. Orsós Zsuzsanna rákkutató biológus, miért fogadta el szívesen a meghívást a pénteki 4. Esély-es estére. Az Esély Központ által szervezett estéken olyan roma származású, mélyszegénységből érkező emberek beszélnek az érdeklődő, főként fiataloknak, akik igazi példaképekké váltak.

Dr. Orsós Zsuzsanna munkája mellett sokat foglalkozik aktivistaként az esélyegyenlőség kérdésével. Sajnos a szegénység szempontjából egyre aggasztóbbnak látja a helyzetet gyermekkorához képest.

Az Esély-es estéket érdemes megrendezni: erről árulkodott a pénteki teltház a Digitális Tudásközpontban. A jó példa ragadós, a példaképek pedig igazán erős fegyvernek bizonyulnak a szegénységgel küzdők számára. Az Esély-es estéken minden hónapban újabb embereket mutatnak be, akikre érdemes figyelni.

A pénteki eseményről készült összeállításunkat itt nézheti meg:

Kapcsolódó cikk