Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Győzelemmel nyitni az új évet

2023. 01. 04., 13:09
Január 6-án, pénteken 20 órától a Szeged ellen növelheti győzelmei számát a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Decemberben utoljára a ZTE ellen lépett pályára a kecskeméti férfi NBI-es kosárlabdacsapat, ám a munka azóta is folyamatos volt.

- Az összecsapás után még két napon át edzettünk, majd karácsonyra pihenőt kaptak a játékosok – avatott be minket Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. – December 27-én már újra munkába állt az egész csapat. Úgy gondolom, hogy amiket elterveztünk, azokat sikerült megcsinálnunk. Egy kicsit több hangsúlyt fektettünk a fizikális gyakorlatokra, de természetesen azok a taktikai elemek is előkerültek, amelyekben még fejlődnünk kell. Ezen a héten pedig már ugyanabban a ritmusban szerveztük meg az edzéseinket, mint az alapszakasz korábbi fázisában. Várjuk már, hogy pályára léphessünk, és bizonyíthassunk.

 Győzelemmel nyitni az új esztendőt

- Számunkra minden mérkőzés különösen fontos, ha szeretnénk elérni további céljainkat, és bekerülni a rájátszásba a legjobb nyolc gárda közé. Jelenleg hét győzelmünk van, ha még legalább ugyanennyit sikerülne bezsebelni, akkor az óriási bravúr lenne ebben a kiélezett pontvadászatban. A Szedeák elleni meccs az a kategória, amit muszáj megnyerni. Ezek talán a legnehezebb mérkőzések is, úgyhogy kemény összecsapásra számítok.

Némileg csalóka a szegediek tabellán elfoglalt helyezése, szerintem erősebb csapatuk van, mint ahol most állnak. Nekik és nekünk is borzasztó fontos lenne a győzelem megszerzése. Ők most egy új amerikai játékost is igazoltak, ez is mutatja, hogy nem adták fel ezt a szezont, és szeretnének visszatérni az előző évadokban megszokott színvonalukhoz. Teljes kerettel, maximális intenzitással és koncentrációval készültünk erre a megmérettetésre is. Bízom benne, hogy sokan mellettünk lesznek a csarnokban, és közösen győzelmet ünnepelhetünk majd - nyilatkozta Forray Gábor.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-Szedeák
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 15. forduló - M4Sport közvetítés
2023. január 6., péntek 20:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Papp Péter, Minár László Balázs
MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás

Az U20-as meccs 17 órától kezdődik, szintén a Messzi István sportcsarnokban.Szurkolói információk

Most is lesz "van egy dobásod?!" játék értékes nyereményekért, nevezés itt!


Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András