Egyetemi Önkéntes Pont nyílik Kecskeméten

2024. 05. 29., 14:55
Az egyetemisták és civilek közös önkéntes projektjeit segíti június elsejétől az ország első Egyetemi Önkéntes Pontja. Az iroda, amelyet ma adtak át, a Neumann János Egyetem CAMPUS-án, a nap 24 órájában várja majd a hallgatói és civil jelzéseket.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 37 képet tartalmaz

Átadták az ország első egyetemi Önkéntes Pontját Kecskeméten. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által indított legújabb önkéntességet segítő program első állomása a Neumann János Egyetemen nyitja meg kapuit június elsejétől. Az ünnepélyes megnyitón dr. Fülöp Tamás rektor elmondta, hogy a Neumann János Egyetem minden olyan kezdeményezést igyekszik támogatni, ami a társadalmi szerepvállalást és a hallgatói aktivitást egyaránt támogatja. Az Egyetemi Önkéntes Pontok, amelyekből országosan öt megnyitását tervezik a projekt első fázisában, a nap bármely szakaszában fogadják a fiatalok észrevételeit, ötleteit és jelentkezését.

Nagy-Vargha Zsófia a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte az önkéntes munka elengedhetetlen fontosságát a felelősen gondolkodó értelmiségiek életében. Az önkéntes pontok célja, hogy az önkéntes munkát szívesen vállalók és a civil szervezetek könnyebben egymásra tudjanak találni. Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő a megnyitón kiemelte, Kecskemét városa mind a civil segítői munkát, mind az ifjúsági élet különböző szintjeit, így az egyetemi kezdeményezéseket is igyekszik maximálisan támogatni. Az Önkéntes Pont június elsejétől várja az érdeklődőket.