Egymillió a befőttesüvegben - Lecsapott rá a házaló

2024. 03. 14., 08:41
Szőnyegárusítás ürügyével jutott be egy 86 éves asszonyhoz a tolvaj, majd ellopta a befőttesüvegben tartott egymillió forint spórolt pénzét. A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás miatt vádat emelt egy férfival szemben.
A helyszínen hagyta a szőnyeget a házaló

A vád szerint a mogyoródi férfi – az ügy vádlottja – egy hónappal azután, hogy egy korábbi, szintén kifosztás miatt vele szemben kiszabott börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje lejárt, 2022. december 6-án koradélután megjelent a 86 éves  sértett kecskeméti házánál. A szőnyegekkel házaló vádlott leszólította az éppen hazatérő idős asszonyt, akit egészen a nappaliig bekísért, miközben szőnyegvásárlásra próbálta rávenni.

Amikor a sértett a szobában lévő szekrény ajtaját kinyitotta, a vádlott észrevette a polcon lévő, pénzzel teli befőttesüveget. Kihasználva az asszony gyanútlanságát és figyelmetlenségét, a férfi elvette a szekrényből az üveget a benne lévő 1 millió forint spórolt készpénzzel, majd távozott az ingatlanból.

A vádlott a nyomozás során az okozott kárt megtérítette.

Az ügyészség a férfit kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.