Egyszem, Kétszem, Háromszem - Új bemutató a Cirókában

2023. 02. 02., 17:28
A téli bezárás utáni első bemutatójára készül a Ciróka Bábszínház. Az Egyszem, Kétszem, Háromszem című előadást jövő szombaton mutatja be a társulat. A darabot Fodor Orsi rendezte.

A téli bezárást követően újra kinyitotta kapuit a Ciróka Bábszínház. A társulat egy új előadás, az Egyszem, Kétszem, Háromszem című produkció próbáival folytatja a munkát.

– Online kezdtük el a próbafolyamatot, amikor még a színház zárva volt. Már volt egy közös próbánk, aminek igazából az volt a lényege, hogy a szerkezetet lássam egyben. Most újra részpróbázunk, igazából jövő hét már főpróbahét, akkor már jönnek gyerekek is. Úgyhogy most elkezdtünk a finisbe érni
— mesélte Fodor Orsi rendező.

A Hamupipőke-szerű történetben mindenkinek páratlan számú szeme van. Kivéve a főszereplő Kétszeműnek, akit emiatt kirekesztenek még a testvérei is. Ebben a kifordított világban a lánynak ki kell állnia magáért, ebben egy bűvös barát, egy kecske fogja segíteni.

Képes neki ételt adni, ha énekel neki. Tehát fontos a zene szerepe, fontos az, hogy Kétszemű énekben vagy dalban tudja kifejezni nemcsak az érzéseit, hanem annak van varázsereje. Ezt azzal spékeltük meg, hogy ezt a varázshangot az anyukája adja neki ajándékba
— magyarázta Fodor Orsi.

Az előadásban leginkább a maszkos játék hangsúlyos, de a varázskecske személyében egy bunraku-típusú báb is megjelenik a színpadon. Azért, hogy a képzelőerőt erősítsék, minimalista díszletet használnak. A kevésbé ismert Grimm-történet feldolgozását jövő hét szombaton délután 5 órakor mutatják be.